Σε ετοιμότητα ο Δ. Τεμπών για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων


Σε πλήρη ετοιμότητα, με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει, για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων, βρίσκεται ο Δήμος Tεμπών .
Για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, που σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουν περαιτέρω επιδείνωση, με έντονες χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος κάλεσε σε σύσκεψη στο δημαρχείο τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ώστε με συντονισμένες και οργανωμένες ενέργειες να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Στην σύσκεψη παραβρέθηκε ο Προϊστάμενος Πολίτικης Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας (Ενότητα Λάρισας) κ. Χρήστος Καραμπούζης ,ο Διοικητής του Α.Τ Περιφέρειας κ. Μπαρακόπουλος, ο αναπληρωτής Διοικητής Π.Υ Λάρισας κ. Ράπτης καθώς και εκπρόσωποι της 361 ΠΑΠ Συκουρίου , του Α.Τ Ραψάνης ,του κέντρου υγείας Γόννων ,του ΕΚΑΒ , του Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ευαγγελισμού, των αντιδημάρχων ,των Προέδρων τοπικών συμβουλίων καθώς και φορείς της περιοχής .
Στη διάρκεια της συνεδρίασης αναφέρθηκαν οι περιοχές που είναι πιο επίφοβες για πλημμύρες και χιόνια, με τον αντιδήμαρχο υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας κ. Αστέριο Σαίτη , να αναπτύσσει μια σειρά μέτρων που έχει σχεδιάσει η διοίκηση του Δήμου Τεμπών ώστε να μην παρατηρηθούν προβλήματα.
Όπως είπε ο κ.Σαίτης «είμαστε σε 24ωρη επιφυλακή σε κάθε περίπτωση πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, έντονων ανέμων ή και βροχοπτώσεων, έχουμε ήδη προμηθευτεί αλάτι , ενώ έχουμε μεριμνήσει για την προετοιμασία οχημάτων, με την πλήρωση αυτών με αλάτι ».
Επίσης ο Δήμος Τεμπών θα βρίσκεται σε διαρκή και άμεση επικοινωνία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία για ότι τυχόν χρειαστεί.
Παρακαλούνται οι δημότες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους ,και να έχουν μαζί τους στα αυτοκίνητα τους αντιολισθητικές αλυσίδες .

Οδηγίες προς τους πολίτες :
Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Αν μετακινούνται πεζοί :
Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα του πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρη Σιούφα για την νέα χρονιά 2016
Επόμενο άρθρο Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων