Συλλαλητήριο αγροτών – κτηνοτρόφων στην Αγιά αυτή την Πέμπτη


Η ΕΟΑΣΝΛ, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της Επαρχίας Αγιάς καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετέχουν μαζικά και μαχητικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία της Αγιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έρχεται να προστεθεί στα δυο προηγούμενα των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνει πακέτο αντιαγροτικών μέτρων. Άγρια φοροληστεία με 26% φορολόγηση και 100% προκαταβολή από το πρώτο ευρώ, τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ και αύξηση των εισφορών στον ΕΛΓΑ, ΦΠΑ 23% σε μέσα, εφόδια και είδη πρώτης ανάγκης, ΕΝΦΙΑ, αύξηση του αγροτικού ρεύματος, μείωση επιστροφής φόρου πετρελαίου 50% για φέτος και κατάργηση του χρόνου.

Αυτά τα μέτρα σε συνδυασμό με την ΚΑΠ της Ε.Ε, με τις αθρόες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων από τρίτες χώρες, το υψηλό κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές, την αμάζευτη σοδειά μας εξαιτίας του εμπάργκο στην Ρωσία και τις χαμηλές τιμές που πουλήθηκαν τα προϊόντα μας, μειώνει το εισόδημα αγροτών και κτηνοτρόφων, μας ξεκληρίζει, ερημώνει τα χωριά μας και θα έχει επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Επαρχίας Αγιάς.

Για αυτό καλούμε τους φορείς της Αγιάς, τους εργαζόμενους, εμπόρους και βιοτέχνες, την νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, να συμμετέχουν και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα μας. Όλοι μαζί, με κοινή δράση και συμμαχία μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτές τις πολιτικές και στην πορεία να τις ανατρέψουμε ανοίγοντας τον δρόμο για μια ανάπτυξη που θα εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα με τον λαό αφέντη του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα του.

Στην μαζική σύσκεψη των Α.Σ και Συνεταιρισμών που αποφάσισε το συλλαλητήριο συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τα αιτήματα που έθεσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.

Επιπλέον οι παραγωγοί της Αγιάς αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα διάθεσης της παραγωγής τους σε τιμές που σε πολλές περιπτώσεις δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής ενώ έμειναν και ποσότητες παραγωγής κερασιών αμάζευτες στα δέντρα. Το πρόβλημα οφείλεται στο εμπάργκο της Ε.Ε στην Ρωσία και το αξιοποιούν και έμποροι ώστε να ρίξουν την τιμή των προϊόντων στους παραγωγούς ενώ παραμένουν υψηλότατες για την λαϊκή κατανάλωση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στο εμπάργκο στην Ρωσία και αρνείται να αποζημιώσει τους παραγωγούς που έχουν πληγεί χωρίς να έχουν ευθύνη ενώ προεκλογικά άλλα υποσχόταν. Συνέπεια όλων των παραπάνω είναι η μείωση του εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων της Επαρχίας Αγιάς.

Εκτός των αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων ζητάμε ειδικότερα για την επαρχία Αγιάς να υπάρχει κάλυψη του χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους παραγωγούς της περιοχής.

Να υπάρχουν ουσιαστικές και δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στο 100%, για τους αγρότες που η παραγωγή τους έπαθε ζημιά από τα καιρικά φαινόμενα».

 

Προηγούμενο άρθρο Συλλαλητήριο αγροτών – κτηνοτρόφων στην Αγιά αυτή την Πέμπτη
Επόμενο άρθρο Προσλήψεις με οκτάμηνα στον Δήμο Φαρσάλων