Προγραμματισμός δράσεων από το ΕΚΝΛ


  • Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, χαιρετίζει τους χιλιάδες εργατοϋπάλληλους, άνεργους, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες, μικροαγρότες, γυναίκες και νέους λαικών οικογενειών, που έδωσαν με την συμμετοχή τους στην 24ωρη πανεργατική απεργία και στην μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΕΚΝΛ, ηχηρή απάντηση στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην εργοδοσία και στην Ε.Ε, που εντείνουν την αντιλαϊκή επίθεση, με την υλοποίηση του 3ου μνημονίου που ψήφισε μαζί με τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

  • Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αλλά και μικρομεσαίοι ΕΒΕ και αγρότες, ξεπέρασαν την αναμονή και την κυβερνητική προπαγάνδα, τον φόβο και την λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, που ωστόσο εξακολουθούν να κρατούν καθηλωμένους πολλούς άλλους που υποφέρουν.

  • Η επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης, έδειξε ότι αρχίζουν να ωριμάζουν αγωνιστικές διαθέσεις σε ευρύτερες εργατικές, λαικές δυνάμεις, τις οποίες οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις σε κάθε σωματείο, οφείλουν με την δουλειά τους να τις αυξήσουν, να τις μετατρέψουν σε οργάνωση και σε συμμετοχή στους αγώνες που έρχονται, σπάζοντας τον φόβο και τη λογική της αναποτελεσματικότητας. Το Δ.Σ του ΕΚΝΛ θα είναι μπροστά σ’ αυτήν την προσπάθεια.

  • Στην κατεύθυνση αυτή η διοίκηση του ΕΚΝΛ καλεί όλα τα Δ.Σ των σωματείων να συνεδριάσουν άμεσα, να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις με τους εργαζόμενους για να συζητήσουν τα συμπεράσματα από την απεργία, πως δούλεψε το σωματείο, αλλά και τη συνέχεια της οργάνωσης της πάλης μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς για να παρεμποδιστούν, τα νέα και παλιά αντεργατικά μέτρα. Να συγκροτήσουν σωματειακές επιτροπές σε τόπους δουλειάς, να μαζικοποιήσουν τις γραμμές τους με νέα μέλη.

  • Η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη νέας 24ωρης Ετοιμαζόμαστε για νέα απεργία όταν φέρει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα στη Βουλή και καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να κάνουν το ίδιο.

  • Επίσης αποφάσισε μια σειρά παρεμβάσεις για προβλήματα τις οποίες καλεί τα σωματεία να τις στηρίξουν.

  • Την Πέμπτη 19 Νοέμβρη, με πρωτοβουλία του, θα γίνει τριμερής συνάντηση στο υπουργείο εργασίας στις 12 το μεσημέρι, για την μη πληρωμή των δεδουλευμένων, τις εκδικητικές απολύσεις και την άνιση μεταχείριση των εργαζόμενων που έκαναν απεργίες ή επίσχεση εργασίας από την εργοδοσία του κέντρου αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ.

  • Την Παρασκευή 20 Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ, θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη της λειτουργίας των δημοσίων ΙΕΚ, λόγω υποχρηματοδότησης και για τους απλήρωτους εκπαιδευτικούς που δίδασκαν πέρσι.

  • Την Δευτέρα 23 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ, οργανώνει στην αίθουσά του για την υπεράσπιση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

  • Την Παρασκευή 27 Νοέμβρη, στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση για τα προβλήματα της υγείας, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

  • Την Τρίτη 1 Δεκέμβρη, στις 11 π.μ, θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ για να μην κόβει το ρεύμα σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν.

  • Παράλληλα θα πάρει σειρά πρωτοβουλιών για την οργάνωση της πάλης των ανέργων (παρέμβαση στον ΟΑΕΔ, στον Δήμο-ΔΕΥΑΛ για κατάργηση διάφορων τελών), συσκέψεις για την οργάνωση των ανέργων σε συνοικίες και σωματεία.

  • Τέλος μέσα στον Δεκέμβρη θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για τις συνδικαλιστικές διώξεις και ελευθερίες που διεκδικούμε.

Προηγούμενο άρθρο Νέες συλλήψεις για διάφορες παραβάσεις σε όλη τη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Να ανοίξουν τώρα τα δημόσια ΙΕΚ, να πληρωθούν οι απλήρωτοι εκπαιδευτικοί από πέρσι