Η Ανακοίνωση και Η Διαχείριση Αιφνίδιων Γεγονότων σε Παιδιά και Εφήβους


Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.) διοργανώνει νέο σεμινάριο με τίτλο: «Η Ανακοίνωση και Η Διαχείριση Αιφνίδιων Γεγονότων σε Παιδιά και Εφήβους». Τα δυσάρεστα γεγονότα αναπόφευκτα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας και κομμάτι της ζωής φέρνοντας ξαφνικές και σημαντικές αλλαγές. Η παιδική ηλικία χαρακτηρίζεται από ανεμελιά και αθωότητα. Υπάρχει η πίστη ότι τα παιδιά είναι αθώα και χρειάζεται να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να διατηρήσουμε αυτή την αθωότητα. Έτσι, προσπαθούμε να τα προστατεύσουμε από κάθε γεγονός που θα την «απειλούσε».

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Νοεμβρίου2015

Ώρα Έναρξης: 10:00 – 12:00

Ως αιφνίδια και δυσάρεστα γεγονότα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν η απώλεια αγαπημένων προσώπων, οι ασθένειες και οι σοβαρές κοινωνικές αλλαγές, όπως το διαζύγιο, η μετανάστευση του πατέρα και της μητέρας στο εξωτερικό ή ακόμη και η μετακίνηση για επαγγελματικούς λόγους ενός εκ των δύο γονέων. Ένα συχνό ερώτημα που προκύπτει από την εμφάνιση των δυσάρεστων γεγονότων στη ζωή των παιδιών μας προκαλεί ερωτήματα όπως «τι θα πούμε στα παιδιά» ή αλλιώς «πως θα το πούμε στα παιδιά;».

Μέσα από το σεμινάριο θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε:

  • την έννοια και ορισμό των αιφνίδιων και δυσάρεστων γεγονότων στην καθημερινότητα των παιδιών και εφήβων.

  • τους τρόπους που μπορεί να γίνει η ανακοίνωση αιφνίδιων και δυσάρεστων γεγονότων στα παιδιά και πως στους εφήβους.

  • τους τρόπους διαχείρισης αιφνίδιων γεγονότων σε παιδιά και εφήβους.

  • την υπαρξιακή διάσταση των αιφνίδιων και δυσάρεστων γεγονότων στις ζωές παιδιών, εφήβων κι ενηλίκων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς και σε όλους όσοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα παραπάνω ζητήματα και θα πραγματοποιηθεί σε τρεις δίωρες συναντήσεις με πρώτη συνάντηση το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10.00 – 12.00. Υπεύθυνη Σεμιναρίου: Δήμητρα Παπαδήμα, MA., Σύμβουλος Παιδιών & Εφήβων – Ψυχοθεραπεύτρια. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ: 2410258040.

Προηγούμενο άρθρο Απεργούν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό
Επόμενο άρθρο Συνεχίζονται οι παραβάσεις από τους Θεσσαλούς οδηγούς