Η κυβέρνηση μετακυλύει τα βάρη του Μνημονίου της στους αγρότες


 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρωτογενής παραγωγή βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή λόγω πολιτικών επιλογών που αν εφαρμοστούν θα προκαλέσουν μια χιονοστιβάδα αρνητικών εξελίξεων για τον αγροτικό κόσμο». Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους, με αφορμή τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έχει ως αποκλειστικό θέμα: «Γεωργία και Κτηνοτροφία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Προβλήματα– Προτάσεις – Προοπτική». 

Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρει επίσης στο μήνυμά του ότι «η εμμονή της κυβέρνησης να μετακυλήσει τα βάρη ενός οδυνηρού μνημονίου -που η ίδια συνομολόγησε έπειτα από μήνες ανεύθυνης και καιροσκοπικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές- στους πλέον παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας, έχει καταστροφικές συνέπειες. Η προώθηση της πιο άγριας φορολόγησης ενάντια στους γεωργούς και κτηνοτρόφους, παράλληλα με τον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών τους εισφορών, την φορολόγηση των επιδοτήσεων και την κατάργηση όποιων φοροαπαλλαγών, οι οποίες ξεκίνησαν με την ψήφιση για τη σταδιακή κατάργηση της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης στο “αγροτικό πετρέλαιο”, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Οι προεκλογικές διαβεβαιώσεις για την εύρεση “ισοδυνάμων” που θα απάλυναν την φορολογική καταιγίδα ενάντια στους αγρότες αποδείχθηκαν απλώς τα συνήθη ψεύδη του λαϊκισμού».

Και ο κ. Χαρακόπουλος στο μήνυμά του καταλήγει με την προτροπή «μπροστά σε όσα δύσκολα έρχονται ο αγροτικός κόσμος και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να κινηθούν σε συντονισμό, με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αντίθετο στην προώθηση οποιουδήποτε μέτρου οδηγεί σε συρρίκνωση του πρωτογενή τομέα το Περιφερειακό Συμβούλιο
Επόμενο άρθρο Με το δήμαρχο Λαρισαίων ο βραβευμένος εικαστικός Χρ. Παπανικολάου