Τέλος οριστικά το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας


Τελικά παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Οικονομικών ότι το ΣΔΟΕ όχι μόνο δεν θα καταργηθεί, αλλά αντιθέτως θα ενισχυθεί και θα διασφαλιστεί η συνέχιση της αποτελεσματικής λειτουργίας του, το Σώμα οδηγείται σε διάλυση… και το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας από περιφερειακή διεύθυνση, υποβαθμίζεται σε υποδιεύθυνση της νεοσύστατης περιφερειακής Υπηρεσίας Έλεγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.).

Η σχετική απόφαση του αναπληρωτή γ.γ. Δημοσίων Εσόδων για την ανασυγκρότηση και ανακαθορισμό των αρμοδιοτήτων υπηρεσιών που θα ασκούν αρμοδιότητες που μεταφέρονται από το ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ κοινοποιήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και η αντίστροφη μέτρηση για την αποψίλωσή του ξεκίνησε… Για τρίτη μάλιστα φορά από τη σύστασή του…

Το τρίτο χτύπημα επέρχεται τώρα, όχι με τη μείωση του προσωπικού, καθώς κανένας υπάλληλος δεν δέχτηκε να μετακινηθεί στη Γ.Γ.Δ.Ε., αλλά με την υπηρεσιακή και λειτουργική υποβάθμισή του σε μια από τις τέσσερις υποδιευθύνσεις (Λάρισα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Η κορωνίδα των ελεγκτικών μηχανισμών στη Θεσσαλία και στη Στ. Ελλάδα δηλαδή, η αιχμή του δόρατος κατά της φοροδιαφυγής, με πρόσχημα την αναδιοργάνωση των ελεγκτικών αρχών, αποδυναμώνεται θεσμικά και υποβιβάζεται λειτουργικά με ότι αυτό συνεπάγεται… για τον νομό και τη Θεσσαλία γενικότερα.

Προηγούμενο άρθρο Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες θεώρησης βίζας σε Ρωσία - Κίνα
Επόμενο άρθρο Χρήστος Κέλλας: Τι θα κάνετε για τον ΕΟΠΥΥ