Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ


Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αγωνιστική απάντηση ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Καμιά έγκριση δεν έχει από το λαό, από τους εργαζόμενους, να σφαγιάσει τα όσα δικαιώματα  μας έχουν απομείνει.

 

Με το νέο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατάθεσε στη βουλή, έρχεται νέος σφαγιασμός στα ασφαλιστικά δικαιώματα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ποιος νοσηλευτής, ποιος τεχνολόγος, τραυματιοφορέας, υγειονομικός, εργαζόμενος στις ακτινοβολίες, εργαζόμενος στην πρόνοια, μπορεί να αντέξει σε συνθήκες ανθυγιεινές και εντατικοποίησης. Ποιος μπορεί να εργάζεται μέχρι τα 67 του χρόνια για να πάρει σύνταξη πείνας ή να έχει 40 χρόνια υπηρεσίας για να πάρει σύνταξη στα 62;

Ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης από 1/9/2015 και όχι από 1/1/2015, που προβλέπεται στα νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, δεν αναιρεί το πετσόκομμα των συντάξεων και τη μετατροπή τους σε προνοιακά επιδόματα.Επιβάλετε πρόσθετη μείωση 10% στις πρόωρες συντάξεις, που θα υπολογίζεται πάνω στις υπάρχουσες μειώσεις.

Σταματάει η χρηματοδότηση της επικουρικής ασφάλισης από το ΑΚΑΓΕ, που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις, ενώ ήδη με την απαγόρευση  της κρατικής χρηματοδότησης των επικουρικών ταμείων από 1/1/2015, ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος , που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις τις επικουρικές συντάξεις.

Ο ΕΝΦΙΑ παραμένει την ίδια ώρα που απαλλάσσονται οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις για  να μπει κάποιος στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ίδια στιγμή, καταργεί τα πρόστιμα που θα έπρεπε να πληρώνουν οι επιχειρηματίες από την έκδοση πλαστών τιμολογίων και φορολογικών στοιχείων, ενώ προβλέπεται και έκπτωση στα πρόστιμα, που έχουν ήδη επιβληθεί, ενώ απαλλάσσονται από ανταποδοτικά τέλη.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες                                                                                                                     Η μείωση της χρηματοδότησης στα νοσοκομεία και στην πρόνοια που προβλέπεται από το 3ο μνημόνιο, η επιβολή του 5ευρου ή η εξεύρεση άλλου ισοδύναμου, η εφαρμογή των νέων Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλείων και όλων των μέτρων που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα από τα προηγούμενα μνημόνια, θα εντείνουν την επιχειρηματικότητα του δημόσιου τομέα υγείας.

Θα επιτείνουν τις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο προνοιακών δομών και μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Έρχονται νέες μειώσεις μισθών, νέο κλείσιμο και συγχωνεύσεις κλινικών, εργαστηρίων, αύξηση των πληρωμών των ασθενών.

Κανένα προαπαιτούμενο δεν γίνεται για το καλό μας, αλλά για το καλό των επιχειρηματιών, για να έχουν νέα κέρδη, νέες επενδύσεις. Κανένας να μη σκύψει το κεφάλι!

 Όσο θα εντείνεται η επιχειρηματική δράση στην υγεία, τόσο θα χτυπιούνται τα δικαιώματα των υγειονομικών και ο λαός θα πληρώνει περισσότερα για υπηρεσίες υγείας, για φάρμακα και εξετάσεις.

Κανείς να μη συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση!

 Όσο συμβιβαζόμαστε, τόσο πάμε από το κακό στο χειρότερο!

 

Όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, να αποσπάσουμε μέτρα ανακούφισης να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε (μισθολογικές,σε εργασιακά δικαιώματα κλπ). Μπορεί να έχουν ψηφιστεί μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα, το 3ο μνημόνιο, αλλά οι εργαζόμενοι δεν έχουμε δείξει ακόμα τη δύναμη μας!

Με μέτωπο στην εργοδοσία, στο κράτος της και στην Ευρωπαική Ένωση, απαντάμε με το δίκιο μας, με τη διεκδίκηση όλων όσων εμείς παράγουμε, όλων όσων μας ανήκουν. Τα χρέη και τα ελλείμματα δεν είναι δικά μας, είναι όλα της πλουτοκρατίας. Αυτή να πληρώσει!

Εμείς δεν χρωστάμε τίποτα στους δανειστές, στους εκμεταλλευτές μας!

 Όποιο χρώμα και αν έχουν τα μνημόνια, η σφραγίδα τους είναι μία και μόνο μία: τα κέρδη, η ανταγωνιστικότητα που προκύπτει από την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας.

Υπάρχει λύση για εμάς, στον αγώνα για να διαγραφεί μονομερώς το χρέος, να αποδεσμευτούμε από την Ευρωπαική Ένωση, να διαφεντέψει ο λαός τον πλούτο που παράγει.

Στον αγώνα για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία-πρόνοια και να παρέχεται δωρεάν σε όλους μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας!

 Για το λαό δεν υπάρχει καλύτερη ή χειρότερη διαχείριση της πολιτικής που στηρίζει την οικονομία της αγοράς, τους πλούσιους, την εμπορευματοποίηση της υγείας.

 Οι καλύτερες μέρες για το λαό θα έρθουν μέσα από τον αγώνα για να ζήσουμε χωρίς αφεντικά!

 Όλοι να βρεθούμε στις επάλξεις του αγώνα, μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Να μην επιτρέψουμε σε εκείνες τις διοικήσεις των σωματείων που έχουν σκύψει το κεφάλι, να βάζουν εμπόδια στην οργάνωση της πάλης, στην ενότητα των εργαζομένων απέναντι στον κοινό αντίπαλο. Ήδη μια σειρά Δ.Σ. Σωματείων  στο χώρο της υγειάς στο νομό μας που  πλειοψηφεί  ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός περί άλλα τυρβάζουν , 15 μέρες τώρα που έχει αποφασιστεί η ΑΠΕΡΓΙΑ δεν έχουν αποφασίσει, δεν έχουν βγάλει κουβέντα. Ούτε  λόγος βεβαία για ενημέρωση των εργαζομένων ,  για οργάνωση της απεργίας.

Καλούμε τους οι ίδιους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους  να οργανώσουν σε κάθε νοσοκομείο και  ίδρυμα τη συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση. 

 

12 Νοέμβρη Απεργούμε!

Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση

με το ΠΑΜΕ 10.30 π.μ. στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας

 

ΛΑΡΙΣΑ  3-11-2015

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας για δηλώσεις Φίλη : Η ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό
Επόμενο άρθρο Πότε θα οριστικοποιηθεί ο κατάλογος διοριστέων Πυροσβεστών;