Με επιτυχία η εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ η εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού που πραγματοποίησαν ο γυναικείος όμιλος Δήμου Κιλελέρ “Αρωγή και Αλληλεγγύη” και η Ελληνική Αντικαρκινική εταιρεία – παράρτημα Λάρισας υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου.

Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του ομίλου Μαρίνα Καντώνια αναφέρθηκε στην έκταση του προβλήματος του καρκίνου του μαστού και στην ευαισθητοποίηση του ομίλου σε ζητήματα που αφορούν στη δημόσια υγεία. Προανήγγειλε παρόμοιες εκδηλώσεις και ευχαρίστησε δημόσια την αντιδημαρχία πολιτισμού για την άψογη συνεργασία στη διοργάνωση της εσπερίδας.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η επίκουρη καθηγήτρια χειρουργικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Άντα Πουλτσίδη η οποία αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόβλημα του καρκίνου του μαστού το οποίο μπορεί να διαγνωστεί και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά όταν υπάρχει έγκαιρη διάγνωση. Τόνισε την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων από τις γυναίκες (μαστογραφία), καθώς και τους διαρκείς ελέγχους από ειδικούς επιστήμονες. Κλείνοντας αναφέρθηκε σε στατιστικά στοιχεί που αφορούν το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Η πρόεδρος της Αντικαρκινικής εταιρείας – παράρτημα Λάρισας Ράνια Σουλτούκη αναφέρθηκε στους σκοπούς και τους στόχους της εταιρείας και επισήμανε και αυτή την ανάγκη της πρόληψης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Να σημειωθεί ότι το διήμερο του Σαββάτου και της Κυριακής, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, φωταγωγήθηκαν με ροζ χρώμα τα κτήρια του δημαρχείου και του πολιτιστικού κέντρουsτη Νίκαια.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Χατζούλης,  μέλη του γυναικείου ομίλου και της αντικαρκινικής εταιρείας  και πολλές γυναίκες που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των ομιλητριών.

Προηγούμενο άρθρο Στις πληγείσες από την πρόσφατη θεομηνία περιοχές των Φαρσάλων κλιμάκιο της Περιφέρειας
Επόμενο άρθρο Η Ρένα Καραλαριώτου για το αρχαίο θέατρο