Γνωριμία με τις μοναδικές γεύσεις των κρασιών στις Παρυφές του Ολύμπου


Η τοπική οινική παραγωγή και γευσιγνωσία με σημείο αναφοράς τον Όλυμπο ήταν το αντικείμενο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου στη Ραψάνη, στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Συμποσίου Ολύμπου» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε έκθεση οινικών προϊόντων και δράσεις γευσιγνωσίας, με στόχο να γίνουν ευρύτερα γνωστές στο κοινό οι μοναδικές γεύσεις κρασιών από τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στις περιοχές της Ραψάνης και της Ελασσόνας, στις παρυφές του Ολύμπου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ραψάνης, κ. Νικόλαος Γαγάρας, ο Δημάρχος Τεμπών, κ. Κώστας Κολλάτου και ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, Περιφερειακός σύμβουλος κ. Θανάσης Παιδή.

Ακολούθησε εισήγηση από τον οινολόγο – οινικό σύμβουλο, κ. Βασίλη Κατσάρο, με θέμα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των τοπικών οινικών προϊόντων, περιοχής Ολύμπου.

Παρόντες ήταν οι Οινοπαραγωγοί Περιοχή Ραψάνης: Λιάπης Κώστας, Χρυσοχόου Γιώργος, Ντούγκος Θάνος, Κατσαρός Ευριπίδης, εκπρόσωποι του οινοποιείου «Τσάνταλη», καθώς και οι Οινοπαραγωγοί περιοχής Ελασσόνας: Μινάς Σάκης και Φτίκας Γιώργος – Λόλας Γιώργος.

Παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Τεμπών κ. Χρήστος Τσάτσαρης, η κα Κατσαρού Ελένη, διευθύντρια Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διευθύντρια της “Α.Ε.ΝΟ.Λ. Α.Ε.” κα Σεβαστή Μπασδέκη, και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στο ισόγειο του Μουσείου, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εξαιρετικές ετικέτες και ποικιλίες κρασιών, συνοδεία τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων από το Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης.

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία η συναυλία που διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Πάρτε άμεσα μέτρα για τη διάσωση του ΟΑΕΕ