Να απαλλαγούμε από τα δαιμόνια κρατισμού και λαϊκισμού


 

«Μόνος δρόμος είναι να αλλάξει επειγόντως η οικονομική πολιτική. Να μειωθεί η φορολόγηση των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων, να εντατικοποιηθεί η απορρόφηση των σχετικών κοινοτικών κονδυλίων, να μειωθούν στο ελάχιστο τα γραφειοκρατικά εμπόδια». Τα παραπάνω επεσήμανε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) κ. Γιώργο Καββαθά με αφορμή την ημερίδα που διοργανώνει το ΙΜΕ στη Λάρισα για τις δράσεις στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεών δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην ημερίδα, τόνισε ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης «χιλιάδες επιχειρήσεις δεν άντεξαν τα βάρη, τα χρέη και την μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων και έβαλαν λουκέτο. Εντούτοις, υπήρχε ελπίδα να οδηγούσαμε την οικονομία σε μια επανεκκίνηση. Αυτό, όμως, προϋπέθετε ότι έπρεπε να απαλλαχθούμε από παλαιά δαιμόνια τα οποία συστηματικά παρεμποδίζουν την υγιή ανάπτυξη της χώρας. Και αυτά συνίστανται κυρίως στον ηγεμονικό κρατισμό και στην ιδεολογία του λαϊκισμού».

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Χαρακόπουλος, «οι δυνάμεις του λαϊκισμού οδήγησαν τους δείχτες του ρολογιού της χώρας πάλι προς τα πίσω. Έτσι σήμερα η κοινωνία έχει επωμισθεί ένα τρίτο και πιο επώδυνο Μνημόνιο, αυξάνονται και πάλι τα λουκέτα, ενώ η ανεργία έχει πάρει την ανηφόρα. Και το χειρότερο από όλα, η σημερινή κυβέρνηση επιμένει στην καταστροφική συνταγή της άγριας υπερφορολόγησης, του απηνούς διωγμού κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας».

 

Προηγούμενο άρθρο Συγκαλλιέργεια σε αρακά και καλαμπόκι με συμβολαιακή γεωργία, σε 2000 στρέμματα
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Να στηριχθούν στην πράξη οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις