Κέλλας για την επέτειο του ΟΧΙ : Οφείλουμε να τα καταφέρουμε


 

Ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Σήμερα γιορτάζουμε την επέτειο του “ΟΧΙ” και αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν για την υπεράσπιση της πατρίδας μας και έπεσαν υπέρ αυτής.

75 χρόνια μετά, τίποτα δεν είναι το ίδιο. Οι καιροί έχουν αλλάξει, οι συσχετισμοί είναι διαφορετικοί και οι εχθροί είναι πλέον δύσκολα ανιχνεύσιμοι. Το μόνο που έχει μείνει το ίδιο είναι η αγάπη για την πατρίδα και η πίστη στα ιδανικά και τις αρχές μας. Ακριβώς δηλαδή, για όλα όσα πολέμησαν οι πρόγονοί μας.

Το έπος του 40 απέδειξε περίτρανα σε όλο τον κόσμο, ότι οι Έλληνες μπορούν να υπομείνουν και να καταφέρουν τα πάντα, αρκεί να είναι ενωμένοι. Όπως και μετά από λίγα χρόνια διαπιστώσαμε, με τις ολέθριες αποφάσεις που μας οδήγησαν στον εμφύλιο σπαραγμό, πόσο αυτοκαταστροφικοί μπορούμε να γίνουμε.

Σήμερα, ζούμε δύσκολες και κρίσιμες καταστάσεις. Είναι στο χέρι μας, να επιλέξουμε το πώς θα τις διαχειριστούμε. Θα επιλέξουμε να απεμπολήσουμε τα ιδανικά μας και με ωφελιμιστικά κριτήρια να οδηγηθούμε σε περαιτέρω διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, ή θα αποφασίσουμε να συσπειρωθούμε γύρω από τις αξίες του έθνους μας και να καταθέσουμε ένα Εθνικό Σχέδιο δράσης, ώστε ενωμένοι να βγούμε δυνατότεροι από αυτόν τον δύσκολο δρόμο;

Νομίζω ότι χρωστάμε σε όλους όσους αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα, να πάρουμε την σωστή απόφαση. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Χρόνια πολλά σε όλους

Προηγούμενο άρθρο Εργατικό Κέντρο Λάρισας : Τιμάμε το ΟΧΙ του λαού
Επόμενο άρθρο O ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την 28η Οκτωβρίου του 1940