Χρ. Κέλλας: Η «ελπίδα» του ΣΥΡΙΖΑ μόλις έφτασε. Αφήνετε τους ηλικιωμένους στην τύχη τους


Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο κατέθεσε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας με θέμα την αύξηση του ΦΠΑ σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Ο Λαρισαίος βουλευτής, με αφορμή την κατάθεση της συγκεκριμένης ερώτησης, δήλωσε:

«Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε το πραγματικό του πρόσωπο. Μετά την επιλογή εξοντωτικών πολιτικών στον χώρο της εκπαίδευσης, τώρα στοχοποιούνται και τα γηροκομεία. Μετά τη νεολαία της χώρας μας σειρά παίρνουν τα γηρατειά. Χωρίς ίχνος ντροπής βάζουν στο στόχαστρο τις πιο αδύναμες κοινωνικά κατηγορίες και τις τιμωρούν! Η «ελπίδα» που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα ερχόταν μόλις έφτασε. Τώρα όλοι έχουν καταλάβει».

Αναλυτικά η ερώτηση:

Προς μεγάλη μας απογοήτευση, παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες την Κυβέρνηση, να αποφασίζει στα τυφλά, την ραγδαία αύξηση του ΦΠΑ σχεδόν παντού και χωρίς να αναλογίζεται τις οδυνηρές συνέπειες που θα έχει αυτή η κίνηση, τόσο στην πραγματική οικονομία, όσο και στην καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας.

Η αύξηση του ΦΠΑ από το 13 στο 23% στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, αποτελεί τη χαριστική βολή για χιλιάδες ηλικιωμένους της χώρας μας, που φιλοξενούνται σε αυτές τις Μονάδες.

Έχετε αναλογιστεί ότι με την συγκεκριμένη απόφαση, οδηγείτε στο λουκέτο εκατοντάδες επιχειρήσεις, οδηγείτε στην ανεργία κι άλλους συνανθρώπους μας και αφήνετε εγκαταλελειμμένους χιλιάδες απόμαχους της ζωής;

Γιατί, δεν είναι δυνατόν να πιστεύετε ότι μπορεί κάποιος επιχειρηματίας με όλες τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ, καθυστερήσεις που οφείλονται αποκλειστικά στη δική σας ανικανότητα, να αντέξει αυτή την αύξηση, δίχως να την μετακυλήσει στους “πελάτες” του. Και ούτε, ακόμη, πως οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι μπορούν να επωμιστούν μια τέτοια αύξηση, συνυπολογίζοντας μάλιστα τόσο τις περικοπές που έχουν υποστεί ως τώρα, όσο και τις επερχόμενες, που αναμένεται να είναι οι πλέον οδυνηρές.

Έχετε αναλογιστεί ότι η πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας; Αυτό είναι το παράλληλο πρόγραμμα και τα ισοδύναμα που υποσχόσασταν;

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Προτίθεστε να αποσύρετε άμεσα την εν λόγω αύξηση του ΦΠΑ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων;

  2. Ποιο είναι το ποσό που αναμένετε να εξοικονομήσετε από την συγκεκριμένη αύξηση, εάν και εφόσον αυτή παραμείνει;

21/10/2015 ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

  1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Βαγενά στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας – Επιθεώρηση Εργασιών
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση προγράμματος εξετάσεων χειριστών μηχανημάτων έργου