Μάξιμος: Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά μνημείο πολιτικής ανηθικότητας!


«Σήμερα αποκαλύπτεται το μέγεθος της πολιτικής απάτης του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία υπέκλεψε την ψήφο του ελληνικού λαού. Και δεν μιλώ για τα περίφημα ισοδύναμα με τα οποία προεκλογικά θα αντικαθιστούσαν κάθε επώδυνο μέτρο που έφεραν με το τρίτο μνημόνιο. Μιλώ για τη ξεδιάντροπη συμπεριφορά τους να ψηφίζουν νόμους το προηγούμενο 7μηνο με τους οποίους επιδείκνυαν δήθεν κοινωνική ευαισθησία σε ολόκληρες κατηγορίες του πληθυσμού και τους οποίους πριν καν εφαρμοστούν τους καταργούν, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στη βουλή κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα στο πλαίσιο του νέου μνημονίου.

Ο Θεσσαλός πολιτικός απευθυνόμενος προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τα στελέχη του ότι πήγαν «στις εκλογές διαλαλώντας ως ‘‘ψηφισμένα δώρα’’ τις 100 δόσεις για τα κόκκινα δάνεια με τις οποίες εμφανιζόσασταν πολύ πιο χουβαρντάδες από εμάς, τις ευνοϊκές ασφαλιστικές ρυθμίσεις για νέους μηχανικούς, γιατρούς και δικηγόρους. Παρατείνατε τη δυνατότητα των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας να ιδρύσουν, Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, αντί να υπαχθούν υποχρεωτικά στο ΕΤΕΑ. Ψηφίσατε πριν τις εκλογές την επαναχορήγηση της σύνταξης στους υπερήλικες ανασφάλιστους του ΟΓΑ και τους ομογενείς Βορειοηπειρώτες και Ποντίους της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Και αφού τους εξαπατήσατε στις εκλογές, τώρα έρχεστε και νομοθετείτε την κατάργηση όλων αυτών των διατάξεων. Η πράξη σας αυτή είναι μνημείο πολιτικής ανηθικότητας. Και μην κρύβεστε πίσω από το μνημόνιο και τη συμφωνία. Αυτά τα ξέρατε, ήταν οι ‘‘ουρές της συμφωνίας’’ που σας ζητάγαμε να πείτε προεκλογικά ευθαρσώς στον ελληνικό λαό». Ο κ. Χαρακόπουλος προς επίρρωσιν των λεγόμενων του κατέθεσε στα πρακτικά υπομνήματα διαμαρτυρίας, για τον εμπαιγμό και την εξαπάτηση που υπέστησαν διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας, του Προέδρου του ΕΤΑΑ, του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, της ΠΟΑΣΥ, του Προέδρου της Ομόνοιας. Παράλληλα πρόσθεσε ότι «προφανώς όλα αυτά εντάσσονται στο περιώνυμο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, επεισόδια από το σήριαλ του οποίου αναμένουμε με ενδιαφέρον προσεχώς. Με όσα ακούγονται και με τα προβληματικά πόθεν έσχες υπουργών –και συνήθως καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει- σίγουρα δεν θα πλήξουμε το επόμενο διάστημα».

ΚΡΑΥΓΑΛΕΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΜΕ ΕΝΦΙΑ

Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι «πιο κραυγαλέο παράδειγμα εμπαιγμού από τον ΕΝΦΙΑ δεν υπάρχει. Αυτοί που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι θα τον καταργήσουν, και αυτόν με ένα νόμο και ένα άρθρο όπως το μνημόνιο, όχι μόνο τον διατηρούν αλλά καταργούν και όσες εκπτώσεις είχαν απομείνει. Και μάλιστα στον τουριστικό τομέα, την ατμομηχανή ανάπτυξης της χώρας, με τη φορολόγηση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια. Όσο για τις συντάξεις, που η υπεράσπισή τους είχε γίνει λάβαρο για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα προτεινόμενα μέτρα θα οδηγήσουν σε δραματικές μειώσεις, που δυστυχώς φοβόμαστε δεν θα σταματήσουν εδώ». Και ο Θεσσαλός πολιτικός πρόσθεσε ότι «τώρα ξεκινούν τα αποκαλυπτήρια της κυβερνητικής πολιτικής. Και δυστυχώς αυτό είναι μόνο το πρώτο κύμα της συμφωνίας που επέτυχε η υπερήφανη διαπραγμάτευση Τσίπρα-Καμένου, καθώς οσονούπω έπονται τα μέτρα για τους αγρότες, που και αυτοί ανέδειξαν πρώτο το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, παρά τις προειδοποιήσεις μας».

Και ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «για όλα τα παραπάνω, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συμφωνήσει με τη φιλοσοφία του πολυνομοσχεδίου και το περιεχόμενο των περισσοτέρων διατάξεών του. Θα συνεχίσουμε, όμως, να ασκούμε εποικοδομητική κριτική ευελπιστώντας να ακούσετε τις προτροπές μας για στροφή προς τον ρεαλισμό και τη σοβαρότητα».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας στην ηλεκτρονικη διεύθυνση:

https://youtu.be/iP1ZIUwEC0E

Προηγούμενο άρθρο Στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα των συνταξιούχων
Επόμενο άρθρο Γκολ για την απεξάρτηση