Ψήφισμα Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για τη φορολογία των αγροτών


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η αντιπολίτευση των κομμάτων που συντάσσονται με την ΕΕ , με την ΚΑΠ μέσα από τα μνημόνια 1ο και 2ο (Παπανδρέου και Σαμαρά-Βενιζέλου) και το 3ο του Τσίπρα , έφεραν φορολογικά μέτρα για τους αγρότες. Η μεν κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου επέβαλε 15% από το πρώτο ευρώ κέρδος που το εφάρμοσε η κυβέρνηση Τσίπρα -Καμένου, το δε 3ο μνημόνιο που ψηφίστηκε στις 24 Αυγούστου 2015 από ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ, προβλέπει η φορολογία να φτάσει στο 26% και η προκαταβολή στο 100% επί του φόρου. .Δηλαδή η φορολογία μιας χρονιάς θα είναι διπλάσια , ξεκινώντας από το 55% για το 2015.

Προβλέπει ταυτόχρονα την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ στα προαπαιτούμενα του μνημονίου όπου μεταξύ των άλλων στοχεύει στην επιβολή φόρου στο τσίπουρο πολλαπλάσιο από αυτόν που ισχύει σήμερα.

Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής αποβλέπει- σε συνδυασμό με την ΚΑΠ της ΕΕ- στη συγκέντρωση της γης κι της παραγωγής σε λίγα χέρια, δηλαδή στο ξεκλήρισμα χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών.

Με τα «αντισταθμιστικά» και τα «ισοδύναμα» ή «τα παράλληλα μέτρα» που έταζαν προεκλογικά τα κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο, πάνε να ξεγελάσουν τους μικρομεσαίους αγρότες και να τους βάλουν να τσακώνονται με τους μισθωτούς, τους άνεργους, τους συνταξιούχους λες και η αγροτική οικογένεια δεν έχει τέτοιους..

Το Περιφερειακό Συμβούλιο καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να φτιάξουν τη λαϊκή συμμαχία με τους εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες,τη νεολαία ,τις γυναίκες .Να αγωνιστούν να μην περάσουν αυτά τα μέτρα του μνημονίου ώστε να πάρουν «ανάσα» τα λαϊκά στρώματα και ταυτόχρονα να ανοίξουν το δρόμο για να φύγουν από τη μέση καπιταλιστές ιδιοκτήτες καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων,. Να γίνουν λαϊκή περιουσία οι βιομηχανίες μεταφορές εμπόριο.

Να μπουν στον ενιαίο σχεδιασμό αξιοποίησής τους για να ωφελείται η συνεταιρικοποιημένη αγροτιά.

Για να μην είναι ατομική έγνοια, οι καταστροφές, η δουλειά στο χωράφι, στο μαντρί, η αγορά των εφοδίων κλπ.

Έτσι θα γίνει αφέντης ο λαός στον πλούτο που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του.

Καλούμε την κυβέρνηση και τα κόμματα να εφαρμόσουν:

  1. Τη φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης

  2. Αφορολόγητο το οικογενειακό εισόδημα 30.000ε και 5000 για κάθε παιδί

  3. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%

  4. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο 40.000ε

  5. Να μη αυξηθεί ο φόρος στο τσίπουρο ούτε να μειωθεί το δικαίωμα και η δυνατότητα παραγωγής τσίπουρου κατά παραγωγό από τα σημερινά όρια στους μικρούς παραγωγούς

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΜΠΟΥΤΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΧΑΛΑΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΗΣ ΛΟΥΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΣΥ: Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ 21 & 22 Οκτώβρη
Επόμενο άρθρο Ψήφισμα της ΠΕΔ Θεσσαλίας για την κατάργηση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά