Επισκέψεις μαθητών στην έκθεση με θέμα «Ο ΓΗρωας της Λάρισας»


Έχουν ήδη ξεκινήσει από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου και συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι επισκέψεις μαθητών δημοτικών σχολείων του Δήμου Λαρισαίων στη μαθητική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Ο ΓΗρωας της Λάρισας» η οποία φιλοξενείται στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Οι επισκέψεις γίνονται στα πλαίσια της δράσης «14+1 ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΝ» μετά από την πρόσκληση που απηύθυνε στα σχολεία η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας μέσω του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α’βαθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Η έναρξη έγινε με την επίσκεψη τμημάτων του 32ου δημοτικού σχολείου και συνεχίζουν τα 7ο, 31ο, 15ο, 20ο, 37ο και το σχολείο της Τερψιθέας.

Κατά τη διάρκεια της δίωρης επίσκεψης τα παιδιά περιηγούνται στην έκθεση ζωγραφικής, συζητούν και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια με την καθοδήγηση στελεχών της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων. Μέσα από το παιχνίδι αναπαράγεται η διαδικασία της ανακύκλωσης, από τη χωριστή διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στο σπίτι μας έως και τη χειρωνακτική διαλογή τους στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, χρησιμοποιώντας πραγματικά ανακυκλώσιμα υλικά.

Η παραπάνω βιωματική διαδικασία έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα ορισμένα από τα βασικά βήματα της σωστής διαχείρισης απορριμμάτων, όπως η Επαναχρησιμοποίηση και η Ανακύκλωση.

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι πέρα από τις παραπάνω εκπαιδευτικές επισκέψεις, που δυστυχώς είναι περιορισμένες σε αριθμό, η έκθεση είναι ανοιχτή στο κοινό έως και την 24η Οκτωβρίου, κατά τις μέρες και ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης, έτσι ώστε οι μικροί μαθητές να μπορέσουν να την επισκεφθούν είτε με τη συνοδεία των δασκάλων τους είτε με τους γονείς ή κηδεμόνες τους.

Πληροφορίες για τις ώρες επισκέψεων στο τηλ: 2410-621205.

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση Δ. Λαρισαίων προς τους πληγέντες παραγωγούς
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στην 1η Στρατιά