Παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμώνα: Ένας εύκολος γόρδιος δεσμός για να λειτουργήσει το έργο


Σε 25χλμ συμπυκνώνονται εργασίες σε σήραγγες 11χλμ και 14 σε ανοιχτά τμήματα που θα οδηγήσουν στην παράκαμψη της άκρως επικίνδυνης Κοιλάδας των Τεμπών αλλά και των φονικών στροφών του Πλαταμώνα.

Χρονικά επίσης θα μειώσει την χρονοαπόσταση Αθήνας- Θεσσαλονίκης κατά 30 λεπτά. Αυτά όμως για να ισχύσουν πρέπει να δούμε τα έργα να τελειώνουν. Στην επίσκεψη του Αυγούστου φάνηκε ότι μιλάμε για ένα σχεδόν περατωμένο έργο που έχει την ατυχία να πέφτει πάνω στις δύσκολες στιγμές της χώρας.

Άνθρωποι που μπορεί να δουν τις σήραγγες θα νομίσουν ότι είναι τελείως έτοιμες και θα μπορέσουν να μπουν στην κυκλοφορία άμεσα. Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει. Με τις εργασίες να έχουν σταματήσει και το έργο να παραμένει στο έλεος μιας πολυπόθητης συμφωνίας αρχίζει και μετράει τα νεύρα και τις υπομονές όλων.

Των ανθρώπων της εταιρείας που το κατασκευάζει και που θα το διαχειρίζεται, του Υπουργείου, των τοπικών κοινωνιών και όλων εμάς που θέλουμε να μπούμε, να καμαρώσουμε αυτό το τεράστιο έργο και να πούμε “εντάξει, άξιζε τον κόπο η υπομονή τόσα χρόνια”.

Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να μιλήσει η φωνή της λογικής. Στο Υπουργείο λένε ότι βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωσης μιας δύσκολης συμφωνίας και δημιουργείται ένα κύμα αισιοδοξίας. Όμως μετά από τόσα στραπάτσα εδώ και 8 χρόνια υπάρχει μία γενική επιφύλαξη.

Στην υπόθεση των έργων στο τμήμα Ευαγγελισμός-Σκοτίνα, ενός εθνικού εγχειρήματος με πολλαπλά οφέλη το γεγονός είναι απλό. Το Κράτος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία για να ζωντανέψουν τα έργα και η εταιρεία θα πρέπει τάχιστα να ολοκληρώσει το καθήκον της και να δώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του έργου.

Και τότε να είστε σίγουροι πως όταν τελικά γίνει πραγματικότητα η λειτουργία αυτού του έργου τότε οι οδηγοί που θα διασχίζουν την νέα διαδρομή θα λένε “εντάξει, άξιζε τον κόπο η υπομονή τόσα χρόνια”.

 

ypodomes.com

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή του ταμιευτήρα στο Καστρί
Επόμενο άρθρο Εκπροσώπευση Θεσσαλικών οργανώσεων στην Παγκόσμια Συνομοσπονδία