Ζητά ο Μάξιμος με νέα ερώτηση στη βουλή: Επιπλέον προσωπικό στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία


 Την ενίσχυση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας με επιπλέον προσωπικό, αλλά και διευκρινήσεις όσον αφορά στις συνθήκες υπό τις οποίες γίνονται ιατροδικαστικές πράξεις και τα Σαββατοκύριακα ζητά με νέα ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.   

 Η ερώτηση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Λαρίσης προς τον κ. Μιλτιάδη Παπαπιωάννου έχει ως εξής:

 «Όπως προκύπτει από την υπ’ αριθ. 605/18-07-2011 απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης σε σχετική ερώτησή μου, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας υπηρετεί ένας μόνο υπάλληλος του κλάδου ΥΕ Νεκροτόμων.

Η λήψη κανονικής ή αναρρωτικής άδειας, όπως συνέβη στο διάστημα από 26-06-2011 έως 07-07-2011, από τον υπεύθυνο για την τεχνική διεκπεραίωση της νεκροψίας, προφανώς δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας. Σύμφωνα με αναφορές στον τοπικό Τύπο, αλλά και το Σωματείο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Θεσσαλίας, δεν υπάρχει στην υπηρεσία άλλος υπάλληλος αντίστοιχων προσόντων, προκειμένου να τον αναπληρώνει στα καθήκοντά του σε περίπτωση απουσίας του.

Επιπλέον, η απάντηση του υπουργείου ότι οι ιατροδικαστές και το προσωπικό του κλάδου ΥΕ Νεκροτόμων υποχρεούνται να εκτελούν ιατροδικαστικές πράξεις και πέραν του ισχύοντος ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, καθώς και σε μη εργάσιμες ημέρες, “εφόσον επιβάλλεται από τις συνθήκες”, όπως προκύπτει και από σχετικά δημοσιεύματα που ακολούθησαν στον τοπικό Τύπο, δημιουργεί σύγχυση, καθώς δεν αποσαφηνίζεται το περιεχόμενο της έννοιας».

Κατόπιν τούτων ο κ. Χαρακόπουλος ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:

  • 1. Πόσες θέσεις Νεκροτόμων προβλέπονται από τον κανονισμό λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας; Μπορεί αυτή να λειτουργήσει απρόσκοπτα με έναν μόνο νεκροτόμο; Σε κάθε περίπτωση, σκοπεύετε να την ενισχύσετε με επιπλέον προσωπικό;
  • 2. Επαρκεί ο αριθμός των ιατροδικαστών για να καλύψει τις ανάγκες της υπηρεσίας; Αν όχι τι προτίθεστε να πράξετε;
  • 3. Ποιες είναι συγκεκριμένα οι συνθήκες υπό τις οποίες γίνονται ιατροδικαστικές πράξεις και τα Σαββατοκύριακα;
  • 4. Αν κάποιος βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χάσει προσφιλές του πρόσωπο Σαββατοκύριακο και ο θάνατός του δεν συνδέεται με ποινικό αδίκημα, θα πρέπει να υποστεί την αγωνία και την ταλαιπωρία της αναμονής μέχρι να λειτουργήσει η υπηρεσία τη Δευτέρα; Τι προτίθεστε να πράξετε γι’ αυτό;
Προηγούμενο άρθρο «Απάντηση Σκανδαλίδη σε Ροντούλη για την διανομή τροφίμων σε πολύτεκνους»
Επόμενο άρθρο "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΟ "AEL FC ARENA"