Μάξιμος από την Ελασσόνα: Ο ελληνισμός μπορεί και πάλι να βρεθεί ψηλά


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Μειμαράκη στην Ελασσόνα κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2015», για την 103η επέτειο απελευθέρωση της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Θεσσαλός πολιτικός έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 «Η απελευθέρωση της πόλης της Ελασσόνας, κατά την εποποιία των Βαλκανικών πολέμων 1912-13, μετά από αιώνες βαρύτατου οθωμανικού ζυγού, αποτελεί πηγή άντλησης πολύτιμων διδαγμάτων για το έθνος μας. Κατ’ αρχήν, μας διδάσκει ότι η διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας, κατά τη μακρά σκλαβιά, στηρίχθηκε στην ορθόδοξη πίστη και στις βαθιές παραδόσεις του λαού μας. Και για το λόγο αυτό, οφείλουμε και εμείς σήμερα, να δείχνουμε μεγαλύτερο σεβασμό στην παράδοση, να μην υποκύπτουμε στη ψεύτικη, πολλές φορές, λάμψη του δήθεν προοδευτικού, και να βρίσκουμε την ορθή τομή ανάμεσα στο νέο και στο παλιό. Γιατί ένα δέντρο, όσο ψηλό και να είναι αν δεν έχει ρίζες βαθιές σύντομα θα πέσει.

Και το δεύτερο δίδαγμα είναι ότι ο ελληνισμός όταν ενωμένος αποφασίζει να πετύχει έναν υψηλό στόχο μπορεί να τα καταφέρνει, ακόμη και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες. Αρκεί, όμως, να το κάνει μεθοδικά, συνετά, αποφασιστικά. Θυμίζω ότι το 1912-13 ήλθε μετά το τραγικό 1897. Μέσα σε 15 χρόνια, και ιδιαίτερα υπό την ηγεσία του Ελευθερίου Βενιζέλου, η Ελλάδα μπόρεσε να μεγαλουργήσει. Αυτό πρέπει να είναι και το μήνυμα που θα στείλουμε σήμερα, μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας: από την παρακμή και την απαισιοδοξία ο ελληνισμός αν αποφασίσει να αλλάξει όσα τον κρατούν δέσμιο μπορεί να βρεθεί και πάλι ψηλά».

Προηγούμενο άρθρο Σε Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του το Συνδικάτο ΟΤΑ
Επόμενο άρθρο Απάντηση στο γρ. τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας