Μάξιμος: Δεν λησμονούμε τη Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος εκπροσώπησε την Κ.Ο. της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στις εκδηλώσεις Μνήμης για τα θύματα της Γενοκτονίας, τους μάρτυρες και ήρωες της Μικρασιατικής Καταστροφής που διοργανώθηκαν στην Αθήνα από την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ). Μετά την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποτίσαμε και τούτη τη χρονιά φόρο τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, στα θύματα μιας αναμφισβήτητης Γενοκτονίας, εναντίον όλου του Χριστιανικού πληθυσμού, όλων των χριστιανικών λαών της Ανατολής. Γιατί η πυρπόληση της Σμύρνης, η σφαγή των Ελλήνων της Ιωνίας, το μαρτύριο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και των άλλων ιεραρχών, ιερωμένων και λαϊκών, η εκδίωξη εκατοντάδων χιλιάδων από τις πατρίδες τους ήταν μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου, που είχε ξεκινήσει πολύ το “καταραμένο” 1922. Και η Γενοκτονία αυτή συνεχίστηκε και μετά το 1922. Και κατά κάποιο τρόπο συνεχίζεται και σήμερα, όταν γίνεται σφετερισμός ιερών χώρων και μνημείων της χριστιανοσύνης, για να εμπεδωθεί έτσι και ο σφετερισμός του παρελθόντος.

Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, και όσοι προσπαθούν να τη θολώσουν, να τη λειάνουν, να την προσαρμόσουν στις ιδεοληψίες τους –όπως οι καθ’ όλα απαράδεκτες και ανιστόρητες απόψεις του υπουργού Παιδείας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Νίκου Φίλη– ή τις επιδιώξεις τους, δεν θα τα καταφέρουν. Έχουν γνώσιν οι φύλακες. Είναι πολλοί ακόμη όσοι έχουν τη ιστορική τους συνείδηση σε επαγρύπνηση!

Είναι χρέος μας απέναντι στους μάρτυρές μας, στους νεκρούς μας, στους πρόσφυγες που άφησαν έναν τόπο που η τρισχιλιετής παρουσία του ελληνισμού σ’ αυτόν λάμπρυνε τον παγκόσμιο πολιτισμό. Και είναι σήμερα μεγαλύτερο το χρέος μας να μη λησμονούμε και να απαιτούμε την ηθική δικαίωση, την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής, γιατί και σήμερα στην Ανατολή ο χριστιανικός κόσμος διώκεται, εξοντώνεται, γίνεται πρόσφυγας. Και μαζί με αυτούς εκατομμύρια άλλοι δυστυχείς, θύματα του πολέμου, της μισαλλοδοξίας και του θρησκευτικού φανατισμού».

Στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης.

Προηγούμενο άρθρο Νέα Προϊόντα από τον ΘΕΣγη
Επόμενο άρθρο Παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στο ΙΚΑ