Η συνάντηση του Τέρενς Κουίκ με τον δήμαρχο Λαρισαίων


 

Τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ, δέχθηκε στο γραφείο του, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης. Ο κ. Κουικ, που επισκέφθηκε τη Λάρισα, προερχόμενος από περιοδεία σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας, συζήτησε με το δήμαρχο Λαρισαίων τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, ενώ ο κ. Καλογιάννης του έθεσε κάποια από τα ανοικτά ζητήματα της Αυτοδιοίκησης.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Κουικ, μεταξύ άλλων,  δήλωσε και τα εξής:

«Υπάρχει η αναγκαιότητα να αμβλυνθούν τα ζητήματα της γραφειοκρατίας που ταλαιπωρούν την Αυτοδιοίκηση. Δεν γίνεται να χρειάζονται οκτώ μήνες και ένας χρόνος για να ξεκινήσει ένα έργο που έχει ψηφιστεί  από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ξέρω ότι στην καρέκλα που καθόμουν πριν λίγες ημέρες κάθονταν ο πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεσμεύτηκε για αλλαγές στο πλαίσιο ελέγχου των Δήμων.

Ανάλογη δουλειά θα γίνει και για να χτυπηθούν τα φαινόμενα της διαφθοράς, αφού αναμένεται να συσταθεί διυπουργική επιτροπή στο Μεγάρο Μαξίμου για αυτό το ζήτημα.

Η Λάρισα έχει το διεκδικητικός αγώνα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του 2021, όπως και ο Βόλος αλλά και άλλες πόλεις, αλλά πλέον είναι εμφανές  πως τώρα που έχουμε βρει τα πατήματά μας και την ενδοκυβερνητική ηρεμία, είναι θέμα πλέον πολύ λίγων μηνών για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και στις υποχρεώσεις μας απέναντι σε όσους συμφώνησαν μαζί μας για το ποσό που μας αναλογεί, αλλα κυρίως για τα 35 δις, το εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πρόγραμμα, στο οποίο δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, όπως μεγάλη σημασία δίνουμε και στην πρώτη αξιολόγηση η οποία θα βοηθήσει και στη γρήγορη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.»

Ο κ. Κουίκ, απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα για τη φορολογία των αγροτών, επεσήμανε πως στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, θα υπάρξουν συγκεκριμένες αναφορές, υπογραμμίζοντας πάντως τη βαρύτητα που θα δοθεί στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Από τη πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, επεσήμανε τα εξής :

«Υποδεχθήκαμε σήμερα, για δεύτερη φορά, τον υπουργό κ. Κουικ, με μεγάλη χαρά, αφού η συζήτηση μαζί του έχει πάντα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω μαζί, σε πιο σταθερό περιβάλλον από την προηγούμενη,  για ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση. Είναι κοινή διαπίστωση πως πλέον η κατάσταση που διαγράφεται είναι τέτοια που μπορεί να επιταχύνει τη δραστηριότητα μας σε πολλούς τομείς, ακριβώς γιατί η Αυτοδιοίκηση παράγει σημαντικό αποδοτικό έργο. Μιλήσαμε για λεπτομέρειες, υπήρξαν συμφωνίες και διαφωνίες, ωστόσο συμφωνήσαμε πως οι βηματισμοί πρέπει να είναι κοινοί καθώς ότι υπάρχει η αναγκαιότητα συμμαχίας μεταξύ κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης.»

Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικ. Καλτσάς και Δημ. Μαβίδης.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Άννα Βαγενά ζωντάνεψε επί σκηνής το μεγαλείο της Ρωμιοσύνης ενσαρκώνοντας την Α. Παπάζογλου
Επόμενο άρθρο ΚΚΕ (μ-λ) : Έξω όλοι οι ιμπεριαλιστές και αντιδραστικοί από την Συρία