Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτωνος


Τη μνήμη του Οσίου Χαρίτωνος του Ομολογητού τίμησε χθες η Εκκλησία, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονομαστήρια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτωνας.

Έτσι ο Μητροπολίτης εόρτασε τα ονομαστήριά σεμνοπρεπώς με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του ιδίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσώνος τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της μητροπόλεως.

Τον εμπνευσμένο Θείο Λόγο προσέφερε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου Αρχιμανδρίτης π. Νικάνορας. Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι από του Ιερού Βήματος οι Σεβ. Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιγνάτιος και Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Τον κ. Χαρίτωνα τίμησαν με την παρουσία τους στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο δήμαρχος Ελασσώνας Νίκος Ευαγγέλου, ο δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Μαρία Μαμάρα, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών της περιοχής.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο εορτάζων Ιεράρχης διένειμε το αντίδωρο σε όλο το εκκλησίασμα και δέχθηκε τις ευχές των πιστών.

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Τα πάντα για τον χαλβά στην κεντρική πλατεία της Λάρισας
Επόμενο άρθρο Έναρξη δολωματικού ψεκασμού σε ελαιόδεντρα