Μάξιμος: Η αδιαφορία προετοιμάζει το έδαφος για εθνικές περιπέτειες


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παραβρέθηκε στη τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Γιάννουλη, για τους εκτελεσθέντες κατοίκους από τους Γερμανούς κατακτητές στις 7 Σεπτεμβρίου του 1944. 

 

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων, ο Θεσσαλός πολιτικός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε και φέτος τη μνήμη των 4 πατριωτών που δολοφονήθηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στη Γιάννουλη, λίγο πριν τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σε μια επίδειξη άγριας κτηνωδίας. Οι εκδηλώσεις αυτές, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μια τυπική υποχρέωση, η οποία επαναλαμβάνεται μηχανικά καθ’ έτος. Αντιθέτως, οφείλουμε να τις αναδεικνύουμε σε διαδικασία καταβύθισης στη συλλογική ιστορική μνήμη του έθνους μας. Για να αντιλαμβανόμαστε από πού ερχόμαστε, να τιμούμε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας και την ελληνική ταυτότητα, και κυρίως να αντλούμε τα απαραίτητα διδάγματα για το σήμερα και το αύριο. Η άγνοια και η αδιαφορία πάντοτε προετοιμάζουν το έδαφος για εθνικές περιπέτειες και καταστροφές. Σε μια χώρα που τόσα υπέφερε από τους ναζί θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός της ανοχής από μερίδα συμπολιτών μας σε ιδεολογίες που εμφορούνται από τη βία και τον ολοκληρωτισμό που αιματοκύλισαν την Ευρώπη. Στους ταραγμένους καιρούς της ρευστή εποχή που ζούμε οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Οδηγός των πράξεων όλων μας θα πρέπει πάντα να είναι η συναίσθηση του καθήκοντος απέναντι στην πατρίδα και το έθνος».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Δέσποινα. Αράπκουλε, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κκ. Νίκος Μπαράς και Θανάσης Μαμάκος, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ. Κωνσταντίνος Φατούρας και τα μέλη κκ. Χρήστος Βρέλλιος, Ηλίας Κουλουψούζης και Ερασμία Μαγουλιώτη, συγγενείς των εκτελεσθέντων και κάτοικοι της Γιάννουλης.

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας τιμά την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών
Επόμενο άρθρο Μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες του Ελευθερίου