Μάξιμος: Εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα ο Κώστας Καραμανλής!


«Ο κ. Τσίπρας οδήγησε τη χώρα σε εκλογές πριν οι πολίτες αποκτήσουν βιώματα από τις πολιτικές που ακολούθησε. Η επιλογή αυτή τον δικαίωσε στην κάλπη, οι πολίτες θεώρησαν ότι πρέπει να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Τον Οκτώβριο, όμως, θα έρθουν τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ, η φορολόγηση των αγροτών και όσα έχουν δρομολογηθεί από την υπερψήφιση του 3ου και πιο επώδυνου μνημονίου της αριστεράς». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών (σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό TRT και στον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο).

Για τον πιθανό βίο της νέας κυβέρνησης ο Θεσσαλός πολιτικός τόνισε ότι «είναι δύσκολο να κάνει κάποιος προβλέψεις. Στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχουν ήδη προβλήματα. Ποιος περίμενε ότι σε 12 ώρες από την ορκωμοσία της κυβέρνησης θα είχαμε εξαναγκασμό σε παραίτηση υπουργού;». Καυτηρίασε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, καθώς «απομακρύνθηκαν δύο εξέχοντα πρόσωπα, ο κ. Πανούσης από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ο κ. Νικολούδης από το υπουργείο που είχε συσταθεί για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Τι έγινε η κυβέρνηση που προεκλογικά μας βομβάρδιζε με την… ευαισθησία της στα ζητήματα της διαφάνειας; Και ταυτόχρονα βλέπουμε, αυτοί που μιλούσαν για το νέο να κάνουν βουτιά στο παλιό, ανασύροντας πρώην υπουργούς του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Χαρακόπουλος στηλίτευσε το γεγονός ότι «για δεύτερη συνεχόμενη φορά δεν έχουμε υπουργό από τη Θεσσαλία. Καλά δεν βρήκαν από τη Λάρισα, αλλά ούτε από τους άλλους 3 νομούς δεν βρήκαν ένα άξιο στέλεχος τους, έστω εξωκοινοβουλευτικό, που να μπορέσει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση της δεύτερης φοράς αριστερά;».

Ο πρώην υπουργός υπενθύμισε ότι «τον άλλον μήνα θα πρέπει να ψηφιστούν οι αλλαγές της φορολόγησης των αγροτών. Η κυβέρνηση καλλιέργησε μεγάλες προσδοκίες ότι έχει ισοδύναμα και δεν θα φορολογηθούν οι επιδοτήσεις, δεν θα φορολογηθεί με 26% το εισόδημα των αγροτών, δεν θα ανέβει η προκαταβολή, δεν θα υπάρξει τριπλασιασμός των εισφορών του ΟΓΑ. Όλα αυτά υπάρχουν στο μνημόνιο, πλην όμως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του μας έλεγαν ότι έχουν μαγικές λύσεις και δεν θα γίνουν. Μένει να το δούμε».

Για τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ είναι υπεύθυνη πολιτική δύναμη, όταν ψήφιζε τη συμφωνία είπε το κάνει για να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ, για να αποφύγουμε την ολοσχερή καταστροφή. Κατά περίπτωση, λοιπόν, η ΝΔ θα ψηφίζει με βάση το συμφέρον της χώρας. Αν μιλούμε για ιδιωτικοποιήσεις, αν μιλούμε για μέτρα προς τη σωστή κατεύθυνση, για μεταρρυθμίσεις, βεβαίως και θα δίνουμε ψήφο θετική. Αν μιλούμε όμως για μέτρα που είναι σε λάθος κατεύθυνση, όπως αυτά της υπερφορολόγησης των αγροτών δεν μπορούμε να δώσουμε θετική ψήφο σε τέτοιες επιλογές».

Τέλος, αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή ο κ. Χαρακόπουλος τον χαρακτήρισε «εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα, και όχι κεφάλαιο μόνο για την παράταξη της ΝΔ. Το πότε ο Κώστας ο Καραμανλής θα κρίνει ότι πρέπει να παρέμβει νομίζω ότι θα το αποφασίσει ο ίδιος. Εύλογα προσβλέπει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων στον Κώστα Καραμανλή, αλλά νομίζω ο ίδιος θα κρίνει πότε και πως θα παρέμβει».

Μπορείτε να δείτε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=Wji_vEYmTP0

Προηγούμενο άρθρο Έκθεση ζωγραφικής Απολλώνειου Κέντρου Αποκατάστασης
Επόμενο άρθρο Δημιουργία τμημάτων έκφρασης, δημιουργίας, ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης στη Νίκαια