Γραφτείτε μέλη στην Οικογένεια του Χαμόγελου του Παιδιού


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» 20 χρόνια τώρα συνεχίζει και παράγει έργο στον τομέα της παιδικής προστασίας βασιζόμενο, πέραν των εργαζομένων επαγγελματιών, και σε ένα πολύ σημαντικό πυλώνα του: στους Εθελοντές του.

Πρόκειται για ανθρώπους, ενήλικες και παιδιά, που «δημιουργούν» και προσφέρουν ακούραστα χρόνο από τη καθημερινότητά τους στηρίζοντας τις Δράσεις του Οργανισμού μας (https://www.hamogelo.gr/115.1/Tomeis-ethelontikhs-prosforas). Άνθρωποι που μοιράστηκαν και μοιράζονται το ίδιο όραμα με τον μικρό ιδρυτή μας, που έχουν πιστέψει στις αξίες του εθελοντισμού και με τη βοήθειά τους έχουμε κατορθώσει τόσα χρόνια να στηρίξουμε περισσότερα από 1.000.000 παιδιά και τις οικογένειές τους.

Στην προσπάθειά μας να ενισχυθεί ο πυρήνας της οικογένειας στην Ελλάδα, στο κομμάτι της ανιδιοτελούς προσφοράς, αποφασίσαμε να θεσπίσουμε την εβδομάδα του «Οικογενειακού Εθελοντισμού».

Για μία εβδομάδα, το Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας θα ανοίξει την πόρτα του στις οικογένειες που θέλουν να συμμετέχουν στο έργο του Χαμόγελου και να έρθουν σε επαφή με την ιδέα του Εθελοντισμού.

Από 5 έως 11 Οκτωβρίου, το Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήριο του Οργανισμού στην Ηφαίστου 9 στη Λάρισα περιμένει τις οικογένειες που θα δηλώσουν συμμετοχή για να γίνουν αρωγοί της προσπάθειας που καταβάλουμε για τα παιδιά που έχουν ανάγκη και να αποτελέσουν τα νέα μέλη της ευρύτερης Οικογένειας του Χαμόγελου.

Τι είναι το Εθελοντικό Δημιουργικό Εργαστήρι; Αποτελεί το χώρο δημιουργίας των κατασκευών (κοσμήματα, χειροποίητες κατασκευές κτλ.) που διατίθενται στα bazaar του οργανισμού και γίνεται και η προετοιμασία των παραγγελιών σε μπομπονιέρες. Βασίζεται κατά κύριο λόγο στους εθελοντές του, οι οποίοι αφιερώνουν χρόνο και φαντασία στην προετοιμασία των κατασκευών.

Δεν χρειάζεται εξειδίκευση ή προϋπηρεσία στον χώρο των κατασκευών, παρά μόνο διάθεση και όρεξη για καλλιτεχνική έκφραση.

Για μια εβδομάδα και σε προκαθορισμένες ημερομηνίες και ώρες, η επιλεγμένη Δράση του Οργανισμού πρόκειται να υποδεχθεί οικογένειες που επιθυμούν να εμπλέξουν τα ανήλικα και ενήλικα μέλη τους στην έννοια του εθελοντισμού. Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να συμπληρώσουν την ανάλογη φόρμα (http://goo.gl/forms/IXlp6xS4s6) μέχρι και 28 Σεπτεμβρίου 2015.*

Γιατί ο εθελοντισμός στο Χαμόγελο είναι υπόθεση Οικογενειακή!

*Κάθε υποψήφια οικογένεια μπορεί να δηλώσει μία βάρδια και μία μέρα.

Σας παρακαλούμε  να γίνετε «αγγελιοφόροι» του μηνύματος σε φίλους και γνωστούς σας.

Το Χαμόγελο ξεκίνησε από ένα παιδί. Από τότε χιλιάδες παιδιά, ενήλικες, εθελοντές, εταιρίες βρήκαν μία θέση μέσα στην οικογένεια του Χαμόγελου. Ελάτε να κάνουμε αυτή την οικογένεια ακόμα μεγαλύτερη.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για τους 43 πεσόντες του Ελευθερίου από τα ναζιστικά στρατεύματα
Επόμενο άρθρο Εκδόθηκαν οι αναλυτικές καταστάσεις πληρωμής για τη βιολογική γεωργία