Ενας… Δημοκρατικός στη Βουλή


Από το τοπικό Κοινοβούλιο του Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ στα έδρανα της ελληνικής Βουλής μεταπηδά ο 37χρονος Γιώργος Κατσιαντώνης από την Ελασσόνα, που εκλέχτηκε βουλευτής Λάρισας με την Ενωση Κεντρώων.

Εχει διατελέσει τρεις φορές βουλευτής με τους Δημοκρατικούς στο κοινοβούλιο της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ. Παραιτήθηκε πριν από έναν χρόνο, εγκαταλείποντας την πολιτική καριέρα αλλά και την επιχειρηματική του δραστηριότητα στις ΗΠΑ, προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα και να κάνει εδώ τη δική του οικογένεια.

Δεν γνώριζε ούτε κατ΄ όνομα τον Βασίλη Λεβέντη, μέχρι να τον συναντήσει τυχαία το περασμένο καλοκαίρι σε ξενοδοχείο της Αθήνας, στο περιθώριο μιας εκδήλωσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού, της οποίας πρόεδρος είναι ο αδελφός του, εν ενεργεία βουλευτής στην τοπική Βουλή του Νιου Χαμσάιρ, Θωμάς Κατσιαντώνης.

«Μιλήσαμε και μου έκανε επιτόπου την πρόταση να μπω στα ψηφοδέλτιά του. Διάβασα γι’ αυτόν εκ των υστέρων στο Διαδίκτυο και διαπίστωσα πως είναι ένας άνθρωπος έντιμος, με απόψεις κοντά στις δικές μου. Ετσι δέχτηκα» είπε στο «Εθνος», λίγες ώρες μετά την εκλογή του, που «κλείδωσε» στις 7.30 χθες το πρωί.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης γεννήθηκε το 1978 στις ΗΠΑ, μοίρασε τα σχολικά του χρόνια μεταξύ Ελασσόνας Λάρισας και Μάντσεστερ της Νέας Αγγλίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και στη συνέχεια μαζί με τον αδελφό του ίδρυσε αλυσίδα εστιατορίων στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ. Το 2007 έβαλε υποψηφιότητα και εκλέχτηκε βουλευτής των Δημοκρατικών, σε ηλικία 29 ετών, με τη στήριξη των περίπου 3.500 ελληνικής καταγωγής ψηφοφόρων, αλλά και πολλών γαλλόφωνων της πόλης του Μάντσεστερ.

Επί τρεις διετείς θητείες (εξελέγη τις τρεις από τις τέσσερις φορές που έθεσε υποψηφιότητα), διετέλεσε μέλος της επιτροπής του Κοινοβουλίου για τους αυτοκινητοδρόμους και έχει να περηφανεύεται για τη συμβολή του στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της περιοχής.

«Ολα τα καλά ήρθαν μαζεμένα»

Το 2013, από κοινού με τη μέλλουσα γυναίκα του πήρε την απόφαση να «επαναπατριστεί», και τον Φεβρουάριο του 2014 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελασσόνα, παραδίδοντας την έδρα του βουλευτή. «Ολα τα καλά μού ήρθαν μαζεμένα μέσα σε λίγους μήνες…», σχολιάζει ο ίδιος, ο οποίος το καλοκαίρι παντρεύτηκε την αγαπημένη του, ενώ αυτές τις μέρες περιμένει να φέρει στον κόσμο τον γιο τους. Η ανησυχία του τώρα είναι μήπως η γέννηση συμπέσει με την ορκωμοσία και δεν μπορέσει να είναι παρών. Χθες ξενύχτησε παρακολουθώντας τις «καραμπόλες» με τις κατανομές των εδρών. «Στις 6 φαινόταν πως δεν παίρναμε την έδρα και αποκοιμήθηκα. Στις 7.30 με ξύπνησαν στο τηλέφωνο για να μου πουν ότι εκλέγομαι», ανέφερε.

ethnos.gr

Προηγούμενο άρθρο Ομάδα Παραγωγών Οσπρίων ετοιμάζουν οι Λαρισαίοι
Επόμενο άρθρο Σύλληψη 36χρονου με καταδικαστική απόφαση για κλοπή