To KKE Λάρισας για το εκλογικό αποτέλεσμα


Η Κομματική Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ απευθύνει θερμό χαιρετισμό στους εργατοϋπάλληλους, άνεργους, τη νεολαία, τους αγρότες, επαγγελματίες, γυναίκες, που εμπιστεύτηκαν το ΚΚΕ στην πρόσφατη εκλογική μάχη της 20ης Σεπτέμβρη. Η εμπιστοσύνη που έδειξαν στο ΚΚΕ και στην κάλπη, θα κατατεθεί στην οργάνωση της αντίστασης ενάντια στο κυβερνητικό πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης, που είναι το τρίτο μνημόνιο, συνοδευόμενο από τα δύο προηγούμενα.

Η εκλογική αυτή αναμέτρηση αποδεικνύει ταυτόχρονα ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού μας δεν αξιοποίησε την πλούσια πείρα του, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει διλήμματα κι εκβιασμούς, δείχνει ευάλωτο σε πιέσεις. Το ΚΚΕ τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά υπογραμμίζει ότι η λογική της ανάθεσης, της αναζήτησης σωτήρα και της λογικής της μικρότερου κακού, αντικειμενικά οδηγεί στο μεγαλύτερο κακό. Οι στρατηγικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι οι επιταγές της καπιταλιστικής οικονομίας, που έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές: απαξίωση της τιμής της εργατικής δύναμης, στα τάρταρα ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, με στόχο την ανταγωνιστικότητα και την καπιταλιστική ανάκαμψη.

Όσο ο λαός μας μετακινείται ανάμεσα στη σκύλλα και στη χάρυβδη, όσο αναζητά διαχειριστή της μιζέριας του με την αυταπάτη ότι κάτι καλύτερο θα γίνει, τόσο θα χάνει πολύτιμο χρόνο για να οργανώσει την καλυτέρευση της ζωής του. Όσο δεν αλλάζει ρότα στον τρόπο σκέψης και πρακτικής του, τόσο θα τον βάζουν στο χέρι οι κάθε φορά επίδοξοι διαχειριστές της μιζέριας του. Όσο η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση εκφράζεται με αποχή και αποστράτευση.

Το τμήμα του λαού μας που επέλεξε να στηρίξει τη ναζιστική δολοφονική Χρυσή Αυγή, για τον αντισυστημικό της υποτίθεται χαρακτήρα, πρέπει να σκεφτεί καλά την πολιτική του συμπεριφορά. Να απεγκλωβιστεί από αυτό το κόμμα που είναι τσιράκι του κεφαλαίου και συγκεκριμένων τμημάτων του, να καταθέσει την αγανάκτηση του σε κατεύθυνση αληθινής ρήξης και σύγκρουσης με αυτή την πολιτική, που ακραίος στην πρακτική φορέας του είναι η Χρυσή Αυγή.

Το ΚΚΕ θα είναι εδώ την επόμενη μέρα, στήριγμα και αποκούμπι του λαού μας, που πρέπει να πάρει την ευθύνη του, την απόφαση του, να βάλει πλάτη με την ένταξη του στο κίνημα, για να αντιπαλέψει την μήτρα των δεινών του, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και κρίσης, τις συμμαχίες του, όπως η ΕΕ και άλλες, τους πολιτικούς του υπηρέτες, όπως θα είναι και η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει. Στο δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης βρίσκεται η άμεση ανακούφιση του όπως και η μόνη φιλολαϊκή προοπτική.

Προηγούμενο άρθρο Νέα ενημέρωση: Με 4 έδρες εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Νέα ενημέρωση: Παγιώνεται το 4-2-1-1 υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα