Κ. Αγοραστός: «Αναβαθμίζεται περιβαλλοντικά η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου»


 Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για την ολοκλήρωση της μελέτης του φράγματος Δελερίων σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην οποία συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Νταβαρούκας, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου κ. Τζιούφας, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας κ. Κρίτσας, οι μελετητές κ.κ.  Καραβοκύρης, Γερμανόπουλος και Καρακώστας, η γεωπόνος του Δήμου Τυρνάβου κα Γιουβρή και ο γεωπόνος κ. Γκούμας.

 Στην τοποθέτησή του ο κ. Αγοραστός ανέφερε: «Ολοκληρώνεται πλέον η μελέτη του φράγματος Δελερίων προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ. Η μελέτη αύτη θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του υδροφόρου ορίζοντα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου, θα βελτιώσει τις συνθήκες ύδρευσης και άρδευσης, θα εμπλουτίσει με περίπου 7 εκ. κυβικά μέτρα νερού την περιοχή, αναβαθμίζοντας περιβαλλοντικά και τη λίμνη του Αργυροπουλίου» και πρόσθεσε: «Οι δυσμενείς συνθήκες λειψυδρίας που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλία, σε συνδυασμό με την έλλειψη έργων αξιοποίησης επιφανειακών νερών, είχαν σαν συνέπεια την υπερεκμετάλλευση των υπόγειων νερών και την δημιουργία σοβαρών προβλημάτων τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στο περιβάλλον».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου προβλέπεται να ανέλθει στα 18 εκ. ευρώ, θα αρδεύει περίπου 25.000 στρέμματα και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Προηγούμενο άρθρο Ζημιές από πυρκαγιές στην κοινότητα Παλαιοκάστρου και Συκέας - Ανάληψης
Επόμενο άρθρο Στο μικροσκόπιο τα έργα της Θεσσαλίας - Συνάντηση Κώστα Αγοραστού - Θάνου Μωραϊτη