Μάξιμος: To ΟΧΙ θα σημάνει μακρά νύχτα για την αγροτιά!


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κληθείς (από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και τη δημοσιογράφο κα Χρύσα Γκουγκίτσα) να σχολιάσει τις επιπτώσεις στον αγροτικό τομέα ενός ενδεχόμενου «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Προερχόμενος από τα σπλάχνα της αγροτιάς έχω καθήκον να προειδοποιήσω τον αγροτικό κόσμο ότι ένα “Όχι” στο δημοψήφισμα θα δρομολογήσει την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα επιφέρει το τέλος των αγροτικών επιδοτήσεων, που σε πολλές περιπτώσεις ισοδυναμούν με το μισό του αγροτικού εισοδήματος. Το βιοτικό επίπεδο των αγροτών και κτηνοτρόφων θα γυρίσει πολλές δεκαετίες πίσω. Το «Όχι» θα σηματοδοτήσει μια μακρά νύχτα χωρίς ξημέρωμα για την αγροτιά! Στα χέρια λοιπόν και των αγροτών είναι το μέλλον των παιδιών τους, το αύριο της χώρας».

Ερωτηθείς για τα μηνύματα που εισπράττει από τους αγρότες, όσον αφορά στην επιλογή που θα κάνουν στο δημοψήφισμα, ο κ. Χαρακόπουλος είπε τα εξής:

«Κάθε μέρα που περνά όλο και περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι συνειδητοποιούν το σοβαρό διακύβευμα αυτού του δημοψηφίσματος. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ακυρώσουν με τη ψήφο τους τη μεγαλύτερη εθνική επιτυχία εν καιρώ ειρήνης, που είναι η ένταξη της χώρας μας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

Προηγούμενο άρθρο Τηλεφωνικά ραντεβού στο Δημοτικό Πολυϊατρείο
Επόμενο άρθρο Μάξιμος – Κέλλας : «Να ακούσουμε τον Καραμανλή!»