Μάξιμος: Το μοντέλο κρατισμού και δημοσιοϋπαλληλίας τελείωσε!


«Είναι πλέον καιρός να αντιληφθούμε όλοι ότι το μοντέλο του κρατισμού και της δημοσιοϋπαλληλίας έχει τελειώσει. Οι προσπάθειες διατήρησής του, εις βάρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ύφεση, στα “λουκέτα”, στην αύξηση της ανεργίας, στην περαιτέρω φυγή των νέων της από τη χώρα». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμα που απέστειλε στον πρόεδρο της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κ. Γιώργο Κωτσό με αφορμή την ημερίδα «Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού – Τουριστική Ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Δ. Αγιάς».

Ο Θεσσαλός πολιτικός συνεχάρη τους διοργανωτές που «σε συνεργασία με την δημοτική αρχή του Δήμου Αγιάς, προσπαθούν να αναδείξουν και να επικοινωνήσουν τα πολλά πλεονεκτήματα της περιοχής και τις ποικίλες δυνατότητες αξιοποίησής τους. Το μοναδικό φυσικό κάλλος και η ποιότητα των αγροτικών προϊόντων της περιοχής αλλά και η φιλεργατικότητα των κατοίκων της συνιστούν εχέγγυα για ευρύτερες και πρωτοποριακές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, όπως ο αγροτοτουρισμός».

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογραμμίσε επίσης ότι «η Ελλάδα για να σταθεί και πάλι στα πόδια της χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα έχει ως επίκεντρο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, της δυναμικότητας. Το κράτος οφείλει να στέκεται αρωγός στους νέους που ρισκάρουν, που επιχειρούν, που μένουν και αγωνίζονται, που διακρίνονται».

Τέλος διατυπώσε την ελπίδα «να ξεπεράσουμε, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, αυτήν την κρίσιμη καμπή και ως αναπόσπαστο τμήμα της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλοι μαζί να μπορέσουμε να κτίσουμε πιο στέρεα θεμέλια για την επόμενη ημέρα».

Προηγούμενο άρθρο Το ΚΚΕ Λάρισας για την πρόταση της κυβέρνησης για τη διοργάνωση δημοψηφίσματος
Επόμενο άρθρο Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας ψηφίζει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα