ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΟΛΙΣ : Η δημοτική αρχή με ανάλγητο τρόπο παραδίδει στο τσιμέντο τα τρία πολύτιμα οικόπεδα


 Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 5/7/2011 η Δημοτική Αρχή επέδειξε σε όλο της το μεγαλείο την ανάλγητη τακτική που σκοπεύει να ακολουθήσει και αυτή,  την τελευταία, τετραετία του κ. Τζανακούλη. Η παράταξη μας είχε εντοπίσει έγκαιρα τα θέματα της αποδέσμευσης τριών πολύτιμων οικοπέδων στις συνοικίες Ιπποκράτη, Αγ. Γεώργιο και Φιλιππούπολη, τα οποία «πονηρά» μπήκαν σε ένα συμβούλιο του Ιουλίου.

 Σαν παράταξη είχαμε  φροντίσει να δημοσιοποιήσουμε το θέμα και να ειδοποιήσουμε τους κατοίκους των περιοχών αυτών. Στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης κ. Σάπκας πρότεινε να αναβληθεί το θέμα για ένα επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα ανιχνεύσει τον τρόπο με τον οποίο θα σώσουμε αυτά τα οικόπεδα, αλλά και θα κάνει μια συλλογική αξιολόγηση όσον αφορά ποια άλλα οικόπεδα κινδυνεύουν, και με ποια προτεραιότητα πρέπει να σωθούν. Ο κ. Τζανακούλης ο οποίος ήταν αποφασισμένος να δώσει τα οικόπεδα, έκανε μια πονηρή πρόταση με την  οποία, αν έπιανε,  θα είχε  υποκλέψει την ψήφο της αντιπολίτευσης για να εκποιήσει δύο πολύτιμα δημοτικά οικοδομικά τετράγωνα στην Νεάπολη, αφού για την εκποίηση απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων. Με αυτό τον τρόπο  επεχείρησε να «κοροϊδέψει» τους κατοίκους του Ιπποκράτη οι οποίοι  παρευρίσκονταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού γνώριζε ότι η αντιπολίτευση αποκλείονταν να συναινέσει σε μια τυφλή εκποίηση σε μια άλλη συνοικία της πόλης.

Η παράταξη μας δεν μπορούσε να παραμείνει σε ένα Συμβούλιο και μια ψηφοφορία παρωδία και αποχώρησε από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Το αποτέλεσμα είναι ότι τελικά  η δημοτική αρχή αποφάσισε μόνη της, τρία πολύτιμα οικόπεδα ανάσες  για τις συνοικίες της πόλης να παραδοθούν στον τσιμέντο! Η παράταξη μας είναι αποφασισμένη να παλέψει με όποιο τρόπο μπορεί να μην υλοποιηθεί αυτή η απόφαση και καλούμε όλους τους κατοίκους του Ιπποκράτη, του Αγ. Γεωργίου και της Φιλιππούπολης  να ακυρώσουμε στην πράξη την απόφαση αυτή.

Θεωρούμε αυτή την πολιτική της δημοτικής αρχής ανάλγητη. Είναι μια πολιτική που  οδηγεί το Δήμο μας σε μια συνεχή υποβάθμιση. Τονίζουμε ακόμα ότι οι δικαστικές αποφάσεις για τα τρία αυτά οικόπεδα χρονολογούνται από το 2007, αλλά η δημοτική αρχή περίμενε να τελειώσουν οι εκλογές για «τακτοποιήσει το θέμα». Καλούμε και πάλι δημόσια τη δημοτική αρχή, και θα το καταθέσουμε και εγγράφως,  να δημοσιοποιήσει λίστα με όλα τα οικόπεδα που κινδυνεύουν να χαθούν με τον ίδιο τρόπο και να προχωρήσει σε μια διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία θα αξιολογήσει τους χώρους αυτούς και θα βρει λύσεις για την διάσωσή τους.

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση Παπακωνσταντίνου σε Ροντούλη για την εγγυημένη τιμή στα φωτοβολταϊκά
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ημερίδα του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»