Ζείτε το «βατερλώ» της αντιμνημονιακής σας ρητορείας!


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για τα όσα είπε στη βουλή σχετικά με την κυβερνητική πρόταση προς τους «θεσμούς», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, για ακόμη μια φορά μου επιτίθεται προσωπικά, με τη γνωστή του φρασεολογία για «μπουρζουάδες» και άλλα φαιδρά, που παραπέμπουν στη δεκαετία του 1920, όπου φαίνεται ότι ακόμη ζουν τα στελέχη του. Ίσως νομίζουν ότι με τέτοιες «κονσέρβες» θα ψευτοκαλύψουν την οικτρή «γύμνια» της κυβέρνησής τους, το «βατερλώ» της πομπώδους αντιμνημονιακής τους ρητορείας, την εγκληματική τους ευθύνη για την κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας, μέσα σε πέντε μόνον μήνες.

Προβάλλουν την πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές σχεδόν ως επαναστατική πολιτική(!), αποσιωπώντας ότι τα μισά από τα 7,9 δις αφορούσαν οριζόντια μέτρα –ΦΠΑ στα τρόφιμα, στην εστίαση, στα εισιτήρια,  σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, αύξηση των κρατήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία. Προφανώς, οι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν παρακολουθούν τα «αστικά» ΜΜΕ που ανέφεραν το μέγεθος των απωλειών στο οικογενειακό εισόδημα από την κυβερνητική πρόταση. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι την αλήθεια δεν την αντιλαμβάνονται οι απλοί πολίτες –οι οποίοι καταναλώνουν μακαρόνια σε αντίθεση, όπως αποδεικνύεται, με τα στελέχη της «πρώτης φοράς αριστερά»!

Και βέβαια οι «μαθητευόμενοι μάγοι», που έταζαν προεκλογικά πως θα μοίραζαν 12 δισεκατομμύρια στο λαό, συνεχίζουν να μην αντιλαμβάνονται ότι η υπερφορόλογηση στις εναπομείνασες επιχειρήσεις φέρνει μόνον ύφεση και ανεργία. Ούτε αντιλαμβάνονται ότι η οικονομική πολιτική δεν γίνεται με όρους συμπάθειας και ιδεοληψίας. Δυστυχώς, η ανεργία δεν θα μειωθεί με την επανασύσταση της ΕΡΤ…

Όσον βεβαίως με αφορά, οφείλω να θυμίσω στους «συντρόφους» ότι το ποιοι είναι τέκνα της «μπουρζουαζίας» και ποιοι των λαϊκών στρωμάτων είναι γνωστό. «Μικρό χωριό» είναι η Λάρισα και γνωριζόμαστε! Προσωπικά είμαι πολύ περήφανος και για την καταγωγή και για τις αξίες με τις οποίες με μεγάλωσε η οικογένειά μου και οι δάσκαλοί μου.

Και, τέλος, επειδή έκαναν λόγο για “αγανακτισμένους”, ακόμη αναμένω μια συγνώμη από τους “αγανακτισμένους” αριστερούς ασχημονούντες που επιχείρησαν να αμαυρώσουν την παρουσίαση των διηγημάτων μου “Εκ νεότητός μου”, στην πινακοθήκη Κατσίγρα ή έστω μια καταδίκη από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Άλλως, θα τους ακολουθεί ως στίγμα!»

Προηγούμενο άρθρο Έκκληση μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης από την Άννα Βαγενά
Επόμενο άρθρο Οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Λάρισας και του ΑΠΥΣΠΕ Θεσσαλίας να πάρουν θέση