Σημεία συνέντευξης Βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου στο Ρ/Φ σταθμό ΝΕΤ


 Μία σπίθα αρκεί για να αρπάξει το φυτίλι

«Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη βία και τους προπηλακισμούς κατηγορηματικά και απερίφραστα. Δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιες δυναμικές μειοψηφίες επιχειρούν να καπηλευτούν το ειρηνικό κίνημα των αγανακτισμένων. Φοβούμαι ότι δεν θα έχει καλό τέλος αυτή η υπόθεση, διότι όταν τα πράγματα φτάνουν στα άκρα, αρκεί μια σπίθα για να αρπάξει το φιτίλι. Κάποιοι παίζουν με τη φωτιά και δεν το αντιλαμβάνονται. Κατανοώ ότι υπάρχει ένταση, οργή και αγανάκτηση στην κοινωνία, αλλά η ένταση αυτή δεν μπορεί να εκτονωθεί με τέτοιες συμπεριφορές.»

 Οι εκλογές είναι η μόνη διέξοδος

«Εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα, με την οργή και την αγανάκτηση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, διότι άλλα τους υποσχέθηκε αυτή η κυβέρνηση και άλλα πράττει, η μόνη διέξοδος είναι η προσφυγή στο λαό, οι εκλογές. Να μιλήσει ο λαός, να υπάρξει μια νέα αφετηρία, ένα άλλο σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Οι εκλογές θα είναι λυτρωτικές και για την ένταση που υπάρχει στην κοινωνία. Ο τόπος χρειάζεται καθαρές λύσεις, καθαρή εντολή και θέλω να πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στη ΝΔ».  

Χρειάζεται σχέδιο β΄

«Η ΝΔ έχει πει και το επαναλαμβάνει ότι αυτό το σχέδιο δεν βγαίνει, χρειάζεται ένα εναλλακτικό σχέδιο. Με κάθε αφορμή ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, στο ΕΛΚ, στους εταίρους μας και στα διεθνή ΜΜΕ ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Το χρέος έχει εκτιναχθεί. Μας έλεγαν ότι το 2013 θα είναι στο 146% του ΑΕΠ, τώρα μας λένε ότι εάν δεν ελάμβαναν νέα μέτρα με το Μεσοπρόθεσμο το χρέος θα έφτανε στο 200% και θα ήταν μη διαχειρίσιμο. Μας έλεγαν ότι θα βγούμε μέσα στο 2011 στις αγορές, τώρα μας λένε ούτε το 2012, ούτε το 2013 μπορούμε να βγούμε στις αγορές. Η ανεργία έχει εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα νούμερα, ο πληθωρισμός επίσης. Το έλλειμμα δεν μειώθηκε όσο ήταν οι αρχικοί σχεδιασμοί, αντιθέτως το πρώτο πεντάμηνο αντί για μείωση του ελλείμματος κατά 4% έχουμε αύξηση κατά 13%. Έχουν ξεφύγει όλοι οι αριθμοί. Γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητό ότι χρειάζεται ένα άλλο σχέδιο, ένα σχέδιο β΄

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση του Δημοτικού συμβουλίου Ελασσόνας προς το Γ.Ν. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Ροντούλης Αστ.: «Απελευθέρωση της Αγοράς των Ταξί»