Μάξιμος από τη Ρίγα: Η ΕΕ να στηρίξει την κατασκευή αγωγού Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας


«Είναι ιδιαίτερος πλούτος για την Ευρώπη η ύπαρξη πολύτιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε κράτη μέλη της Ένωσης, όπως η Κύπρος και η Ελλάδα, η αξιοποίηση των οποίων μπορεί να αμβλύνει τους κινδύνους ενεργειακής εξάρτησης της ΕΕ», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στην παρέμβασή του για την ενεργειακή πολιτική της ΕΕ, στη Διάσκεψη Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC), που διεξάγεται στη Ρίγα της Λετονίας στις 1 και 2 Ιουνίου.

Στην ομιλία του ο κ. Χαρακόπουλος, απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Maros Sefcovic, σημείωσε ότι «η Ελλάδα πιστεύει στην ανάγκη μιας πολυδιάστατης ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ. Υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία για την ενίσχυση της διαφοροποίησης των πηγών ενέργειας, αλλά και την ανάπτυξη ενδογενών ενεργειακών πηγών για την προμήθεια φυσικού αερίου της ΕΕ και την κατασκευή των ανάλογων υποδομών για αυτό.

Πέραν, λοιπόν, από τις έως σήμερα πηγές ενέργειας που εφοδιάζουν την Ευρώπη,  πιστεύω ότι θα πρέπει να δούμε με μεγάλο ενδιαφέρον και την προώθηση του σχεδίου κατασκευής του αγωγού IGI Poseidon, ο οποίος θα συνδέσει τα κοιτάσματα της Κύπρου και του Ισραήλ με την Ελλάδα και στη συνέχεια με την υπόλοιπη Ευρώπη μέσω της Ιταλίας».

Σύμφωνα με το Θεσσαλό πολιτικό «αυτό το σχέδιο μπορεί να συντελέσει καθοριστικά στην πιο ενεργητική παρουσία της Ευρώπης στις εξελίξεις της Ανατολικής Μεσογείου, έχοντας θετική επίδραση στις αντιπαραθέσεις της περιοχής και στην εμπέδωση της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας».

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται η δωρεάν υλοποίηση του προγράμματος Διερεύνησης Διαταραχής της Μνήμης-Άνοιας
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 31χρονος Αλβανός στους Γόννους