1ο Εργαστήριο Διαλόγου από την Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας


 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (Π.Δ.Ε.Θ.) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος NNN-NETnotNEET που αφορά στα άτομα που δεν συμμετέχουν στα συστήματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης, πραγματοποίησε το 1Ο Εργαστήριο Διαλόγου στις 23/5/2015 στις εγκαταστάσεις του Μύλου του Παππά, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Στο Εργαστήριο συμμετείχαν 25 άτομα προερχόμενα από διαφορετικά επίπεδα των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης (απόφοιτοι Γυμνασίου, ΣΔΕ, ΙΕΚ, ΑΤΕΙ, ΑΕΙ), τα οποία ενημερώθηκαν για τους στόχους του προγράμματος και τη σημασία της κατάθεσης των προσωπικών τους εμπειριών.

Ο σκοπός του 1ου Εργαστηρίου Διαλόγου ήταν διττός: από τη μια η γνωριμία μεταξύ των συμμετεχόντων και, από την άλλη, η αφήγηση των εμπειριών τους από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Για το λόγο αυτό, το 1ο Εργαστήριο Διαλόγου δομήθηκε σε τρία μέρη:

  1. στην γνωριμία των μελών και τη διερεύνηση των προσδοκιών τους από το πρόγραμμα,
  2. στη συζήτηση περί των εμπειριών τους από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα καθώς και στις προτάσεις τους για την άρση των εμποδίων που βίωσαν και
  • στην αποτίμηση της εμπειρίας τους από το 1ο Εργαστήριο Διαλόγου και στην προετοιμασία τους για το 2ο Εργαστήριο Διαλόγου που θα εστιαστεί σε εμπειρίες από την αγορά εργασίας.

Οι συμμετέχοντες είχαν πολύ ενεργό ρόλο και παρουσίασαν σε κάθε μέρος τις εμπειρίες τους σε υποομάδες. Τα συμπεράσματα των Εργαστηρίων Διαλόγου θα παρουσιαστούν στις αρχές Ιουλίου στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης.

 

Ελένη Αναστασοπούλου

Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Κινδυνεύουν με καθήλωση τα Αεροσκάφη και Ελικόπτερα του Λιμενικού
Επόμενο άρθρο Τιμή για τους 40 εκτελεσθέντες πατριώτες του «Αντιαεροπορικού»