Ροντούλης στη Βουλή: «Ανεφάρμοστο και μη ρεαλιστικό το Μεσοπρόθεσμο»


 «Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο για τον απλούστατο λόγο ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις που επιβαρύνουν, μέσω αυτού, τους πολίτες δεν είναι δυνατό να εκπληρωθούν, αφού αντιστοιχούν σε εισοδήματα που σήμερα δεν υπάρχουν», τόνισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. και βουλευτής Λάρισας Αστέριος Ροντούλης.

 Αναπτύσσοντας τις θέσεις του, ο Λαρισαίος βουλευτής, τόνισε τα παρακάτω:

 «Η στόχευση της Κυβέρνησης είναι ο μηδενισμός των πρωτογενών ελλειμμάτων μέσω της άντλησης δισεκατομμυρίων ευρώ από μια χειμάζουσα οικονομία. Το μόνο που θα καταφέρει με την πολιτική της, είναι η περαιτέρω διεύρυνση της ύφεσης, αφού θα πληγεί η πραγματική οικονομία και θα πολλαπλασιαστούν τα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια, ακυρώνοντας ουσιαστικά  τον προαναφερόμενο δημοσιονομικό στόχο.

Εδώ πρέπει να τονιστεί, ότι η θλιβερή ιστορία της οικονομικής ύφεσης δεν πρόκειται να τελειώσει στο τέλος του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, δηλαδή στο τέλος του 2014, αλλά απεναντίας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχιστεί και πέρα αυτής της ημερομηνίας. Μία κατεστραμμένη οικονομία σαν την ελληνική δεν θα έχει την δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις από το 2014 και μετά. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα πληρώνει μόνο για τόκους πάνω από 17 δισεκατομμύρια ευρώ. Μετά το 2015 θα πληρώνει μόνο για τόκους πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Πού θα βρεθούν τα χρήματα αυτά; Κάποιοι προχείρως σκεπτόμενοι προτρέχουν να απαντήσουν ότι θα μας ξαναδανείσει η Τρόικα ή θα δανειστούμε από τις αγορές. Αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως ανέφικτο, αφού το ποσοστό του δημοσίου χρέους επί του ΑΕΠ θα έχει ξεπεράσει την «κόκκινη γραμμή», δηλαδή θα είναι μη βιώσιμο.

Όσον αφορά δε την περιλάλητη εθελουσία επιμήκυνση του χρέους που παρουσιάζεται ως το πλέον θετικό σενάριο, μπορεί να λεχθεί ότι το μόνο που θα κάνει είναι να μεταθέσει χρονικά το πρόβλημα. Έτσι η χώρα θα ξαναβρεθεί μπροστά στην ίδια ατραπό, έχοντας όμως τότε μεθοδευτεί πολιτικά ο εξοστρακισμός της από την ευρωζώνη. Τότε όμως η ελληνική κρίση δεν θα αποτελεί κίνδυνο για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και η επιβίωση της ευρωζώνης δεν θα εξαρτάται τόσο από την δική μας επιβίωση. Τι απαντάμε όμως στον Ελληνικό λαό που εναγωνίως ψάχνει προτάσεις διεξόδου για να στηρίξει τις ελπίδες του;

Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις η πρόταση του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού είναι να αξιοποιήσουμε άμεσα την δημόσια περιουσία της χώρας και έτσι να κινηθούμε προς μία κατεύθυνση βιώσιμου χρέους  και αντιστροφής της κατάστασης ύφεσης στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της χώρας. Όμως, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πουλήσουμε, να εκποιήσουμε το νερό, την ενέργεια και τους φυσικούς πόρους. Οι φυσικοί πόροι της χώρας μας είναι οι πυλώνες της οικονομίας για τις μελλοντικές ελληνικές γενιές. Είναι ένα μελλοντικό αναπτυξιακό εργαλείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει στο μέλλον η ελληνική πολιτεία», τόνισε κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή ο κ. Ροντούλης.

Προηγούμενο άρθρο Επείγουσα Πρόσκληση του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας σε Ενημερωτική Ημερίδα
Επόμενο άρθρο Κατεπειγόντως συνάντηση με τον Γ. Παπακωνσταντίνου ζητεί ο Κ. Αγοραστός