Μάξιμος: Να μη γίνει η Ελλάδα τεράστια κατασκήνωση μεταναστών!


«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την αλματώδη αύξηση των μεταναστευτικών ροών, όπως αποδεικνύεται από την απάντηση του αρμόδιου υπουργείου, είναι πλέον εξαιρετικά κρίσιμη. Η αντιμετώπιση του φαινομένου δεν μπορεί να είναι σε καμία περίπτωση η πολιτική των “ανοιχτών συνόρων” και της μετατροπής της Ελλάδας σε μια τεράστια κατασκήνωση μεταναστών, με το ενδεχόμενο ανάμεσά τους να δρουν και πυρήνες εξτρεμιστικών στοιχείων. Η κυβέρνηση ας επιδείξει επιτέλους τη δέουσα σοβαρότητα, πριν είναι αργά». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Μετανάστευσης κ. Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει για το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η αρμόδια υπουργός σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «σημαντική αύξηση παρουσιάζει η είσοδος των προσώπων αυτών από τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ήτοι 12.462 έναντι 2.189 για το ίδιο διάστημα του 2014». Ταυτόχρονα, αναγγέλλει ότι «δρομολογούνται έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση των δομών πρώτης υποδοχής και ασύλου (με πρόβλεψη εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων του στρατού/άδειων κτιρίων του ευρύτερου δημοσίου για την προσωρινή υποδοχή, με ανάπτυξη ειδικού σχεδίου από το υπουργείο Υγείας για την κάλυψη του υγειονομικού ελέγχου, με σχεδιασμό ναύλωσης πλοίου για τις ανάγκες μετάβασης των προσφύγων στην ενδοχώρα, όπου απαιτείται, με προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων για την ενίσχυση σε προσωπικό κ.ά.) αλλά και των δομών υποδοχής με προτεραιότητα τις ευάλωτες ομάδες και δη τα ασυνόδευτα ανήλικα. Οι νέες δομές υποδοχής εντάσσονται στη λογική της ισόρροπης κατανομής στην ενδοχώρα, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».

Σχολιάζοντας την απάντηση ο Θεσσαλός πολιτικός τονίζει, επίσης, ότι «αν και η αναπληρώτρια υπουργός αναγνωρίζει ότι οι παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες που πέρασαν από τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σχεδόν εξαπλασιάστηκαν, δεν κάνει καμία νύξη για την αναχαίτιση του φαινομένου, παρά μόνον γνωστοποιεί την πρόθεση της για μέτρα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα».

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα «Δασοπονική Εκπαίδευση και Προστασία Περιβάλλοντος»
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Αποστόλου με Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας