Απάντηση του Δ. Λαρισαίων για τον οδό Καράγιωργα


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, σχετικά με την ανακοίνωση της επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα – Νέα Αρχή κ. Ρένας Καραλαριώτου, για το θέμα της οδού Σάκη Καράγιωργα:

«Άγνοια ή προσπάθεια ναρκοθέτησης των ενεργειών της δημοτικής αρχής; Αναφερόμαστε φυσικά, στην, δια του Τύπου, «πρόταση» της κας Καραλαριώτου σχετικά με την καταβολή των αποζημιώσεων και την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης της συμβολής της οδού Σάκη Καράγιωργα με την παλαιά εθνική οδό, χρησιμοποιώντας μέρος των διαθεσίμων του Δήμου.

Η αναφορά της κ. Καραλαριώτου, την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, για το συγκεκριμένο θέμα, μας προβληματίζει. Γνωρίζει την ουσία του και προκαλεί την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής με συγκεκριμένο σκοπό και στόχο ή τελικά έχει πλήρη άγνοια του θέματος και αφελώς αναφέρεται σ’ αυτό;

Αν πραγματικά η κα Καραλαριώτου δεν γνωρίζει, θα μπορούσε να ζητήσει την σχετική πληροφόρηση και δεν θα συνέδεε το θέμα αυτό, λαϊκίζοντας, με την διαχείριση των διαθεσίμων του Δήμου, από τη δημοτική αρχή.

Για την ουσία του ζητήματος, μπορούμε να αναφέρουμε τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της, η νέα δημοτική αρχή, έχοντας εντοπίσει το πρόβλημα, κινήθηκε για την επίλυσή του. Παρόλο που είχε και εξακολουθεί να έχει σοβαρές ενστάσεις για την διαχείριση του θέματος και τον τελικό σχεδιασμό του έργου κατά την προηγούμενη περίοδο, θέτοντας πάνω απ’ όλα την εξασφάλιση της λειτουργικότητας ενός σημαντικού έργου που στοίχισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, καθώς και το συλλογικό συμφέρον της πόλης, προχώρησε σε αλλεπάλληλες συσκέψεις, τόσο με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που έχει και την ευθύνη του έργου, όσο και με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Διασφαλίζοντας τα συμφέροντα του Δήμου και σε αναμονή της απόφασης του Εφετείου για τον καθορισμό της τελικής μονάδας απαλλοτρίωσης, η δημοτική αρχή κατέθεσε στους ενδιαφερομένους, πλήρη πρόταση, για την καταβολή των αποζημιώσεων και την ολοκλήρωση της πράξης, αποδεχόμενη εμπράκτως μερίδιο ευθύνης που δεν της αναλογεί, λόγω των παλαιότερων χειρισμών.

Ελπίζουμε πως εντός των ημερών η προτεινόμενη συμφωνία θα καταλήξει επιτυχώς. Διαφορετικά, η Δημοτική Αρχή είναι υποχρεωμένη να κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την διασφάλιση των συμφερόντων της πόλης.

Όσο για τη δημόσια τοποθέτηση της κ. Καραλαριώτου για το θέμα, ευχόμαστε να υπηρετεί την αγωνία της προβολής της, και μόνο.»

Προηγούμενο άρθρο Ο Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας προχωρά με κάθετα βήματα!
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία στον Δ. Κιλελέρ