Επίσκεψη του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο


Οι μαθητές των δύο τελευταίων Τάξεων  του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας (Τομείς: Δομικών Έργων, Διοίκησης & Οικονομίας και Πληροφορικής), πραγματοποίησαν την Πέμπτη 7 Μαΐου, εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, το οποίο, μέσα από τη συγκέντρωση, μελέτη και προβολή υλικών και άυλων τεκμηρίων του νεότερου πολιτισμού στη Λάρισα και τη Θεσσαλία, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα Μουσεία της Ελληνικής περιφέρειας.

Στις άριστα επιμελημένες εγκαταστάσεις του Μουσείου και ειδικότερα στους δύο πρώτους ορόφους που μέχρι σήμερα λειτουργούν, οι Μαθητές και οι συνοδεύοντες Εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν και μέσα από τα χιλιάδες εκθέματα ταξίδεψαν νοερά στους τελευταίους αιώνες της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τον αρμονικό συγκερασμό του αγροτικού και του αστικού πολιτισμού στη Θεσσαλία, πριν και μετά την προσάρτησή της στο Ελληνικό Κράτος.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στους αρμόδιους φορείς του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και στους εργαζομένους στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας για την υποδοχή και την παρουσίαση των σπουδαίων εκθεμάτων που φιλοξενούνται στους χώρους του Μουσείου.

 

Η Διευθύντρια

 

 

Βικτωρία Λάμπρου

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής του Κλεάνθη Χατζηνίκου
Επόμενο άρθρο Ρεσιτάλ Σαξοφώνου στο Σ.Ω.Λ.