Σημεία συνέντευξης του Βουλευτή Λαρίσης, κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου στη ΝΕΤ


 Το Μεσοπρόθεσμο ομολογία αποτυχίας του Μνημονίου

Σε ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως είναι το Μεσοπρόθεσμο, προφανώς οι βουλευτές συνυπολογίζουν ποια είναι η κεντρική γραμμή κάθε παράταξης. Η ΝΔ έχει σαφή θέση όσον αφορά την οικονομική πολιτική αυτής της κυβέρνησης, το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Το Μεσοπρόθεσμο είναι ομολογία αποτυχίας του Μνημονίου. Εάν είχε πετύχει το Μνημόνιο δεν θα χρειαζόταν να ληφθούν νέα μέτρα. Όταν ψηφίστηκε το Μνημόνιο μας έλεγαν ότι το χρέος θα φτάσει στο 146% του ΑΕΠ το 2013, ότι θα είναι διαχειρίσιμο και η χώρα θα μπορέσει μέσα στο 2011 να βγει στις αγορές. Τώρα τι μας λένε; Αν δεν λάβετε νέα μέτρα το χρέος θα φτάσει στο 200% του ΑΕΠ, είναι μη διαχειρίσιμο, η χώρα δεν μπορεί ούτε το 2012 ούτε το 2013 να βγει στις αγορές. Χρειάζονται νέα πιο επώδυνα μέτρα.

 Κινδυνολογούν για να περάσουν το Μεσοπρόθεσμο

Αναπτύσσεται μια κινδυνολογία εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου. Μετά τον ανασχηματισμό έσπευσαν όλοι να ξεκαθαρίσουν ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα για τη 5η δόση. Στην πορεία άρχισαν να συνδέουν την 5η δόση με τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου. Τώρα, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος απειλεί ότι θα βγουν τα τανκς στην Αθήνα, να προστατεύουν τις τράπεζες εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο. Πείτε ότι αύριο ψηφίζεται το Μεσοπρόθεσμο. Για να πάρουμε την 6η δόση θα έρθουν καινούργια μέτρα; Θα υπάρχει και πάλι απειλή προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την ελληνική κοινωνία ότι αν δεν ψηφιστούν αυτά τα μέτρα θα πάμε σε πτώχευση, δεν θα έχουμε εκταμίευση της άλλης δόσης;

«Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω!»

Το ΠΑΣΟΚ μας λέει ότι δεν έχουμε άλλη δυνατότητα. Είναι η λογική του «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω»! Εμείς δεν συμφωνούμε με αυτή τη λογική. Πιστεύουμε ότι είναι εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση. Την κατάφερε η νέα κεντροδεξιά κυβέρνηση στην Ιρλανδία, μπορούμε να την καταφέρουμε και εμείς. Στην Ιρλανδία και τις ασφαλιστικές εισφορές μείωσαν και κράτησαν χαμηλά τον φορολογικό συντελεστή για να υπάρχει η ελπίδα της ανάπτυξης και επαναφέρανε τον κατώτατο μισθό στην προ ψήφισης μνημονίου εποχή.

Ο Αντώνης Σαμαράς στο ΕΛΚ

Βεβαίως, δεν υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο της ΝΔ με λουλούδια. Αναμφίβολα έγινε μια έντονη συζήτηση στο ΕΛΚ, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις της ΝΔ, να εξηγήσει ότι εμείς συμφωνούμε στους στόχους που είναι η δημοσιονομική προσαρμογή, η μείωση του χρέους και του ελλείμματος, αλλά και να διατυπώσει τη διαφωνία του στην ακολουθούμενη πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά. Εμείς τους είπαμε δώστε μας το Μνημόνιο που δώσατε στην Ιρλανδία, ή στην Πορτογαλία να το ψηφίσουμε. Αλλά αυτό το Μνημόνιο με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε αδιέξοδο.

Στημένα Παιχνίδια

Θεωρώ ιδιαίτερα θετικό ότι σπάει αυτό το απόστημα. Θέλω να συγχαρώ τις δικαστικές και τις διωκτικές αρχές για τη μεγάλη αυτή επιτυχία, και πιστεύω θα πρέπει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, γιατί μιλούμε για δεκάδες ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία, η οποία ζέχνει πραγματικά.

Προηγούμενο άρθρο Χεοροκρότημα για τα παιδικά τμήματα της Λαογραφικής
Επόμενο άρθρο Σε διεθνές φεστιβάλ της Τουρκίας η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας