Ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των μουσείων της Λάρισας


Σε μια προσπάθεια σύνδεσης και συνεργασίας των μουσείων της πόλης μας, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα συναντά το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού στα πλαίσια της έκθεσης «Ελληνική Διαχρονικότητα Λαογραφίας και Εθνογραφίας» του Κλεάνθη Χατζηνίκου.
Ο παραδοσιακός βίος, η νοσταλγική επιστροφή σε ό,τι πολύτιμο υποχωρεί από τις αλλαγές που επέρχονται στις κοινωνίες με τις εκάστοτε νέες συνθήκες, διαχρονικά λειτούργησε ως πηγή έμπνευσης για επώνυμους καλλιτέχνες ήδη από την αρχές του 20ού αι.
Η Ε’ Τάξη Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, μέσα από τα έργα του καλλιτέχνη, γνώρισε σκηνές από τον παραδοσιακό βίο, τοπικές ενδυμασίες, αντικείμενα λαϊκής τέχνης, παραδοσιακές κατοικίες, ήθη και έθιμα κ.ά. Έπειτα, στο εργαστήρι εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΔΠΛ, οι μικροί μαθητές, κατασκευάσανε τις δικές τους διακοσμητικές πάντες (είδος κεντημένου υφάσματος που κοσμούσε τους τοίχους των παραδοσιακών σπιτιών).
Το πρόγραμμα σχεδίασε και υλοποίησε η επιστ. Υπεύθυνη του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Φανή Καλοκαιρινού στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης την 13/5/2015.

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα με θέμα «Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός και η σημασία της Πρακτικής Άσκησης για τις επιχειρήσεις»
Επόμενο άρθρο Ο Χρήστος Ντάμπλιας Αναπληρωτής της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκπ/σης Θεσσαλίας