Συνάντηση Κέλλα – Σπυράκη για αγροτικές επιδοτήσεις


Συνάντηση εργασίας με την Ευρωβουλευτή της ΝΔ κα Μαρία Σπυράκη είχε χθές  Τρίτη, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, αναφορικά με το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτικών επιδοτήσεων, αμέσως μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας από τη βουλή και τις δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

Ο κ. Κέλλας συζήτησε με την κα Σπυράκη όλα τα θέματα που άπτονται της απόφασης της Κυβέρνησης να φορολογήσει τις επιδοτήσεις από 12.000 ευρώ και πάνω, και αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς, αποφάσισε να δείξει το φιλολαϊκό της πρόσωπο μέσα από την άγρια φορολόγηση των αγροτών. Για πρώτη φορά φορολογούν τις κοινοτικές ενισχύσεις και πιθανότατα σε αυτές θα συμψηφιστούν και άλλα βοηθήματα που ποτέ δεν υπόκειντο σε φορολόγηση ( άμεσες ενισχύσεις “τσεκ”, συνδεδεμένη βαμβακιού, βιομηχανικής ντομάτας, τεύτλων, το άρθρο 68, το de minimis, η νιτρορύπανση, τα σχέδια βελτίωσης, το πριμ εγκατάστασης των νέων αγροτών κλπ). Η Κυβέρνηση με τις παλινωδίες της και με τους ερασιτεχνισμούς της, στέγνωσε την αγορά, απομόνωσε την χώρα και θέτει σε σοβαρό κίνδυνο πλέον, την επιβίωση των παραγωγικών τομέων της Ελλάδας. Όλα τα παραπάνω συζητήσαμε σήμερα με τη Μαρία Σπυράκη, η οποία και προτίθεται με την σειρά της, να φέρει το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο».

Από την πλευρά της η Ευρωβουλευτής της ΝΔ κα. Μαρία Σπυράκη δήλωσε «Οι αγροτικές επιδοτήσεις ουδέποτε φορολογήθηκαν στην Ελλάδα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, επιχειρώντας να καλύψει το δημοσιονομικό της κενό και αγνοώντας την πραγματικότητα στο χωράφι. Η φορολόγηση ή μη των κοινοτικών επιδοτήσεων αποτελεί αρμοδιότητα των Εθνικών Κυβερνήσεων και όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε χώρες όπως η Πολωνία, δεν φορολογούνται και σε άλλες φορολογούνται με διαφορετικό καθεστώς. Η ΝΔ σε όλη την πολιτική της διαδρομή ως σήμερα, ουδέποτε όταν ήταν στην Κυβέρνηση, φορολόγησε τις επιδοτήσεις. Έτσι και η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε εγγυηθεί το αφορολόγητο, προειδοποιώντας συγχρόνως τους αγρότες για τους κινδύνους από τις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και οφείλουμε να το θέσουμε και στο Ευρωκοινοβούλιο».

Προηγούμενο άρθρο Η εισήγηση του Προέδρου της ΠΕΔ Γ. Κωτσού για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη στον Δημοτικό Κουκλοθίασο Τιριτόμπα