Απάντηση Μάξιμου : Νόμος -όνομα και πράγμα- Μπαλτάς για την παιδεία!


Για υπεκφυγή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας να απαντήσει για την «ταμπακέρα» επί της κριτικής που άσκησε στο «νομοθέτημα-τερατούργημα» του υπουργείου παιδείας, κάνει λόγο ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος.

Στην απάντησή του ο Θεσσαλός πολιτικός τονίζει τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα εναντίον των όσων δήλωσα για τον «νόμο –όνομα και πράγμα- Μπαλτά» αποδεικνύει απλώς την απόλυτη σύγχυση στην οποία έχουν περιέλθει πλέον, έπειτα από μόνον 3,5 μήνες στην εξουσία, όσοι επαγγέλονταν την ‘‘πρώτη φορά Αριστερά’’.

Περιδεείς ενώπιον της ώρας της κρίσης που πλησιάζει, κατά την οποία θα πρέπει να απολογηθούν στον ελληνικό λαό για όλα τα απραγματοποίητα «θαύματα» που υπόσχονταν –σκίσιμο του μνημονίου, κούρεμα του χρέους, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ-, για όλα τα επώδυνα μέτρα που θα πάρουν για να μην καταρρεύσει η χώρα, θέλουν να ξεχνούν ότι δεν είναι πια στην αντιπολίτευση.

Αποφεύγουν να απαντήσουν ευθέως για την ‘‘ταμπακέρα’’, ή να ψελλίσουν έστω μια δικαιολογία στα όσα τους καταλογίζονται για το νομοθέτημα-‘‘τερατούργημα’’ που ψηφίστηκε για την εκπαίδευση.

Ως αντεπιχείρημα χρησιμοποιούν στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την εκπαίδευση, στα χρόνια της κρίσης, και δημοσιεύματα για πεινασμένα παιδιά στα σχολεία.

Ας μας απαντήσουν, όμως, αυτοί οι «ευαίσθητοι» σε εμάς τους «ανάλγητους». Πώς λύνονται τα προβλήματα της εκπαίδευσης με το νόμο τους, και πώς ενισχύεται η δημόσια εκπαίδευση:

  • καταργώντας τις εξετάσεις για την εισαγωγή στα δημόσια Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία;
  • ψηφίζοντας το διδακτικό προσωπικό για τον διευθυντή του σχολείου;
  • με την επαναφορά της κομματοκρατορίας και της υπόγειας συναλλαγής μεταξύ φοιτητικών παρατάξεων και καθηγητών;
  • επαναφέροντας το άσυλο για τους τραμπούκους που τρομοκρατούν φοιτητές και καθηγητές στους πανεπιστημιακούς χώρους;

Σήμερα κιόλας, τέτοιες ομάδες, ασύδοτων κουτσαβάκηδων, άσκησαν ακραία βία ενάντια σε φοιτητές, κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών.

Αυτούς, λοιπόν, είναι που ευνοεί ο ‘‘νόμος Μπαλτά’’, και όσους επιθυμούν την ασυδοσία, την μετριότητα και την αναξιοκρατία στην εκπαίδευση.

Μια πρώτη απάντηση στην αντι-μεταρρύθμιση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστεύω ότι θα δοθεί σήμερα στις κάλπες των φοιτητικών εκλογών».

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου της Λάρισας Αγίου Αχιλλίου
Επόμενο άρθρο Δήλωση Κέλλα για φορολόγηση επιδοτήσεων