Μάξιμος: O κ. Μπαλτάς καρατομεί την παιδεία


«Mε τον «μπαλτά» στο χέρι o κ. Μπαλτάς καρατομεί την παιδεία. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας είναι μια βαθιά αντιδραστική αντι-μεταρρύθμιση, που θα προκαλέσει πληγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και μεγάλη ζημία στην πρόοδο και στις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και φοιτητών». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την ψήφιση –και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος που στερεί τη δυνατότητα τοποθέτησης στους βουλευτές που το επιθυμούν- του σχεδίου νόμου «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Στη δήλωσή του ο Θεσσαλός πολιτικός σημειώνει επίσης τα εξής:

«Oι κυβερνώντες, δέσμιοι των ιδεοληπτικών τους συμπλεγμάτων, αλλά και των σχέσεών τους με συγκεκριμένους χώρους που λυμαίνονται το χώρο της εκπαίδευσης, σπεύδουν να νομοθετήσουν την ολική επιστροφή στο κακό μας παρελθόν. Ιδιαίτερα ο υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος θεωρεί την αριστεία «ρετσινιά», επαναφέρει θριαμβευτικά την επιβράβευση της μετριότητας και της ήσσονος προσπάθειας. Ενάντια σε κάθε λογική, αλλά και σε κάθε πρότυπο που κυριαρχεί παγκοσμίως, καρατομεί τους έχοντες ικανότητες και εργατικότητα μαθητές των δημοσίων σχολών, μέσω της κατάργησης των εξετάσεων στα Πρότυπα-Πειραματικά σχολεία. Επιπλέον, με την ψευδο-δημοκρατική διαδικασία της ψήφισης των διευθυντών των σχολείων από το διδακτικό προσωπικό πλήττεται καίρια το κύρος τους, και δημιουργεί προβλήματα ομαλής συνεργασίας.

Όσον αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω απαξίωσή της. Κατ’ αρχάς, η επαναφορά του ασύλου της ανομίας συνεπάγεται την αποχαλίνωση των ομάδων των τραμπούκων που τρομοκρατούν καθηγητές και φοιτητές. Αλλά και η κατάργηση των συμβουλίων και η ενίσχυση της κομματοκρατορίας στις εκλογές οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ συνεπάγεται την επαναφορά της αγοραίας συναλλαγής και την επικράτηση των φοιτητοπατέρων.

Κατόπιν τούτων, γίνεται φανερό ότι όλα όσα, κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση ενός χρεωκοπημένου μοντέλου, που διέπεται από την αναξιοκρατία και την οπισθοδρόμηση, επανέρχονται μετά βαΐων και κλάδων από τη σημερινή κυβέρνηση της “πρώτης φοράς Αριστερά”».

Προηγούμενο άρθρο Βιβλιάριο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, υπό όρους, σε πρώην ελεύθερους επαγγελματίες
Επόμενο άρθρο Κέλλας : Ψεύδεται και παραπληροφορεί ο Υπ. Υγείας