Μάξιμος: Πάνω απ’ όλα χρειάζεται μεράκι για καλό κρασί!


«Ο κλάδος της αμπελουργίας και οινοποιίας αποδεικνύει περίτρανα ότι η Ελλάδα της δημιουργίας και της ελπίδας είναι ακόμη ζωντανή» δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την επίσκεψή του στην «Οινοποιία Αλατά» στη Φαλάνη της Λάρισας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ανοιχτές Πόρτες» των οινοποιείων. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αποδεχόμενος την πρόσκληση του οινοπαραγωγού κ. Τάκη Αλατά ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου και δοκίμασε από τα κρασιά που παράγονται σε αυτό.

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος, αναφέρθηκε στις προοπτικές της αμπελουργίας στη χώρα και στο τρίπτυχο των δράσεων που υλοποιήθηκαν επί των ημερών της υπουργίας του για τον κλάδο της οινοποιίας. Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του σημείωσε τα εξής:

«Κάθε επίσκεψη σε μια ελληνική παραγωγική μονάδα, που λειτουργεί με κριτήρια ποιότητας, μας πείθει ότι σε αυτόν τον τόπο, με το ιδανικό κλίμα και τους απαράμιλλους καρπούς που δίνει η γη, υπάρχουν άνθρωποι με άψογο επαγγελματισμό που παράγουν ποιοτικά προϊόντα. Και είναι γνωστό πλέον ότι, ένα προϊόν, όπως το κρασί, αποκτά ασύγκριτα πλεονεκτήματα ανταγωνιστικότητας όταν στην παραγωγή του συνδυάζεται αρμονικά η παράδοση με την καινοτομία. Πάνω απ’ όλα, όμως, χρειάζεται μεράκι για καλό κρασί!

Οι παραγωγοί, ωστόσο, για να κερδίσουν αυτό το στοίχημα χρειάζονται και την αρωγή της Πολιτείας, η οποία οφείλει να τους στηρίζει και να τους ενισχύει σε κάθε τους βήμα. Προς αυτή την κατεύθυνση εργαστήκαμε με τους συνεργάτες μου κατά τη θητεία μου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Μεταξύ άλλων:

  • Στηρίξαμε προγράμματα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών με ποιοτικές ποικιλίες αμπέλου με εμπορικό ενδιαφέρον.

  • Ενεργοποιήσαμε Προγράμματα Ενημέρωσης και Προώθησης Οίνων με στόχο τα ελληνικά κρασιά να κερδίσουν τη θέση που δικαιούνται στη διεθνή κάβα.

  • Επεκτείναμε την προστασία της αμπελοκαλλιέργειας από τον ΕΛΓΑ εντάσσοντάς την στο επιδοτούμενο πρόγραμμα με αντιβρόχινες μεμβράνες.

Πίστευα και πιστεύω ότι κλειδί για την έξοδο από την κρίση είναι η ανάπτυξη της πραγματικής παραγωγής, και πρωτίστως της πρωτογενούς. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν οι λαμβάνοντες τις αποφάσεις τόσο πιο ασφαλής θα είναι η επόμενη μέρα για τη χώρα».

Προηγούμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στον Αγροτοκτηνοτροφικό Αραδοσιβίων
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Ιδιωτικός τομέας αγνοείται... Ακούει κανείς;