ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: Αντίσταση και διεκδίκηση


Η επέτειος της Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελεί την αντανάκλαση των αγώνων του παρελθόντος στον καθρέφτη του μέλλοντος. Οι εργαζόμενοι δέχονται πρωτοφανή και άγρια επίθεση  από τους εκπροσώπους του Κεφαλαίου, με αποτέλεσμα οι εργατικοί αγώνες του σήμερα να επικεντρώνονται όχι μόνο στην διεκδίκηση της υπεραξίας της εργασίας, αλλά-κυρίως-στην υπεράσπιση των βασικών δικαιωμάτων που αποκτήθηκαν με αιματηρούς αγώνες των εργαζομένων σε πολλές ιστορικές στιγμές του παρελθόντος.  Η Ελλάδα του μνημονίου αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα άγριας επίθεσης στα βασικά εργατικά και εργασιακά δικαιώματα, με τελικό σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους διαμέσου της ελαχιστοποίησης του κόστους της εργασίας, στη διαδικασία της παραγωγής.

Η λύση είναι μία: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ απέναντι στις τρόικες (εσωτερικού και εξωτερικού), ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ σε κάθε τι που προσπαθεί ν’ ανατρέψει τα κεκτημένα του παρελθόντος και αγωνιστική ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ της υπεραξίας της εργασίας με απώτερο στόχο την πτώση του καπιταλισμού.

Για τα παραπάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας καλεί τους πολίτες, αύριο Παρασκευή 1η Μαΐου στις δέκα το πρωί στην πλατεία Νομαρχίας, στην συγκέντρωση που διοργανώνεται με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά, σε μαζική συμμετοχή, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής στους αγώνες του παρελθόντος και ως ελάχιστο δείγμα πρόθεσης για τους αγώνες του παρόντος και του μέλλοντος.  

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας σε Κουράκη: Λάθος η κατάργηση των αγγλόφωνων τμημάτων στα ΑΕΙ
Επόμενο άρθρο 16 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα στη Θεσσαλία