Τα εκπαιδευτήρια Ν.Μπακογιάννη και ο παιδικός σταθμός «Αρλεκίνος» προσέφεραν το εορταστικό γεύμα του Κοινωνικού Συσσιτίου


Mε αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα, τα εκπαιδευτήρια Ν.Μπακογιάννη και ο παιδικός σταθμός «Αρλεκίνος» – Παιδότοπος «ΝΤΙΤ ΝΤΙΤ» αποφάσισαν να συνδράμουν στην προσπάθεια ενίσχυσης του Κοινωνικού Συσσιτίου των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων, που λειτουργεί με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου και της Ελλάδας, με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης «ΘΕΣΙΣ».

Αναλυτικότερα, οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου των εκπαιδευτηρίων Ν.Μπακογιάννη δείχνοντας έμπρακτα την ευαισθητοποίηση τους για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, πήραν την πρωτοβουλία σε συνεννόηση με τους καθηγητές τούς, να συλλέξουν χρήματα για την αγορά 50 κιλών αμνοεριφίων τα οποία και διατέθηκαν στο Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Λαρισαίων.

Παράλληλα, το προσωπικό του Κοινωνικού συσσιτίου, σε επίσκεψή τους στο χώρο των εκπαιδευτηρίων, συμμετείχε στην προσπάθεια συγκέντρωσης πλαστικών καπακιών για την απόκτηση αναπηρικών αμαξιδίων προσφέροντας 30 κιλά καπάκια, συνδράμοντας στην δράση τους με σύνθημα «Μην ξεχνάς… το καπάκι μην πετάς» όπου συμμετέχουν οι μαθητές του σχολείου, στα πλαίσια της ανακύκλωσης.

Επίσης, οι λιλιπούτειοι μαθητές του παιδικού σταθμού «Αρλεκίνος» και παιδότοπου «ΝΤΙΤ ΝΤΙΤ» επισκέφθηκαν το χώρο της Τραπεζαρίας του Κοινωνικού Συσσιτίου όπου προσέφεραν 103 κιλά και 154 τεμάχια σε τρόφιμα μακράς διάρκειας καθώς ρούχα και παιχνίδια τα οποία δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν σε αυτές τις προσπάθειες ανθρωπιάς και αλληλεγγύης μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Εθνικό Μηχανισμό Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στο τηλ. 801-1122-444 (www.koinoniasos.gr), με το Κοινωνικό Συσσίτιο στο τηλ. 2410-566795 καθημερινά 9:00-17:00 στην οδό Μύρων 7 αλλά και με το Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων στο τηλ.2410680243 καθημερινά 9:00-17:00 στην οδό Ρούσβελτ και Οικονόμου Εξ’ Οικονόμου 8Α.

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για την οστεοπόρωση στο 3ο ΚΑΠΗ Λάρισας
Επόμενο άρθρο Εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στην Τερψιθέα