Ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων για την Εργατική Πρωτομαγιά


Το νόημα, οι αξίες και ο συμβολισμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης,  παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες, σε όλο τον κόσμο και στην χώρα μας.

Στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες και οι νέοι «πλήρωσαν» και «πληρώνουν» πολύ σκληρά τις  πολιτικές της λιτότητας, που μας βύθισαν στην ύφεση, με την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση να λαμβάνει  χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης.

Κατακτήσεις και δικαιώματα διαλύθηκαν, η κοινωνική ασφάλιση και η πρόνοια χτυπήθηκαν ανηλεώς, ο κοινωνικός ιστός απειλήθηκε, ο παραγωγικός ιστός σχεδόν διαλύθηκε. Η κρίση και οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν την προηγούμενη περίοδο, οδήγησαν σε φτωχοποίηση το 1/3 της κοινωνίας.

Φέτος, σ΄ αυτή  την Πρωτομαγιά, η χώρα βρίσκεται στη καρδιά μιας σκληρής πολιτικής  μάχης, την ώρα που ο πολιτικός εκβιασμός των «δανειστών» και το κλίμα οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούν στοχεύουν στην πλήρη υποταγή και  στην υπονόμευση  της σκληρής διαπραγματευτικής προσπάθειας της χώρας..

Γι’ αυτό, ο αγώνας ενάντια στο δόγμα της λιτότητας και των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, πρέπει να είναι συνεχής και σκληρός.

Φέτος την Πρωτομαγιά,  στην πρώτη γραμμή της μάχης, θα πρέπει να είναι η ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, η προάσπιση των δημόσιων αγαθών, η βελτίωση των συνθηκών για τους εργαζόμενους, η μείωση της ανεργίας. Για να ανακτήσει ο ελληνικός λαός, την χαμένη του αξιοπρέπεια.

Ο Δήμος Λαρισαίων καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, της άνεργους, κάθε Λαρισαία και κάθε Λαρισαίο, να συμμετάσχουν  στο γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που διοργανώνουν στη πόλη μας οι συνδικαλιστικοί φορείς.

 

Προηγούμενο άρθρο Προγραμματική συμφωνία συνεργασίας Δήμου Κιλελέρ - ΤΕΙ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο ΜΕ.Τ.Α. Λάρισας: Μαζικά στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά!