Η απαξίωση των Ιατρικών Συλλόγων, μέγα ατόπημα της Δ/σης της 5ης ΥΠΕ


Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για τη μη πρόσκλησή μας από τη Δ/ση της 5ης ΥΠΕ στην πανθεσσαλική σύσκεψη για τη δημόσια υγεία, που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΠΓΝΛ, παρουσία μάλιστα του Υπουργού Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή.

Θεωρούμε πως σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η Χώρα μας και ιδιαίτερα η Υγεία του λαού μας χρειάζεται συστράτευση όλων των φορέων. Καμιά στιγμή κρίσης δεν μπορεί να ξεπεραστεί χωρίς έστω τη σωστή διαχείριση.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως κανένας φορέας από μόνος του δεν μπορεί να ανορθώσει το δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα χωρίς τη συνεργασία, τη συναίνεση και τις προτάσεις των καθ’ύλην αρμόδιων θεσμικών συμβουλευτικών οργάνων της Πολιτείας που είναι οι Ιατρικοί Σύλλογοι και ο ΠΙΣ, γεγονός που παραδέχθηκε ανεπιφύλακτα ο υπουργός Υγείας κ. Π. Κουρουμπλής στην πρόσφατη συνάντησή του με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και επιβεβαίωσε έμπρακτα κατά τη διάρκεια των προηγούμενων περιοδειών σ’ άλλες περιοχές της Χώρας.

Η διαφαινόμενη απαξίωση συλλήβδην των τεσσάρων Ιατρικών Συλλόγων της Θεσσαλίας από τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, αποτελεί μέγα ατόπημα.

Για το σοβαρότατο αυτό λόγο, ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας την επίπληξη της Δ/σης της 5ης ΥΠΕ, ως ελάχιστη εγγύηση για τη γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία Πολιτείας και Ιατρικής Κοινότητας με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου περίθαλψης των συμπολιτών μας.

Τέλος δηλώνουμε για μια ακόμα φορά πως οι προσπάθειες και ο αγώνας μας για τη διασφάλιση ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του λαού μας είναι συνεχείς και κανένας αποκλεισμός μας δε θα σταθεί εμπόδιο προς αυτήν την κατεύθυνση. Προειδοποιούμε δε πως τέτοιες απαξιωτικές συμπεριφορές προς το Ιατρικό Σώμα, θα μας βρίσκουν πάντοτε αντίθετους.

 

Γιαννακόπουλος Κων/νος, Πρόεδρος Ι.Σ.Λ., Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΙΣ

Τσάμης Ευθύμιος, Πρόεδρος Ι.Σ.Μ.

Πέτρου Γεώργιος, Πρόεδρος Ι.Σ.Τ.

Κουλοκτσής Σωτήριος, Πρόεδρος Ι.Σ.Κ.

 

Προηγούμενο άρθρο 564 παραβάσεις και 40 συλλήψεις για τροχονομικές παραβάσεις στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Μέχρι 29 Μαΐου οι αιτήσεις ένταξης σε επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο του Ε.Π.Α.Λ. 2007-2013