Τιμήθηκε ο Ιερέας Αθανάσιος Ρούσσας


Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Γεώργιος  στον Πυργετό του Δ.Τεμπών . Τις  εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου Αγ.Γεωργιού  παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κωνσταντίνος Κολλάτος  .
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής με την περιφορά της εικόνας στους δρόμους του χωριού υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δ.Τεμπών .Ανήμερα  και μετά  το πέρας της πανηγυρικής Θεία Λειτουργίας το εκκλησιαστικό Συμβουλιο, η Τοπική Κοινότητα Πυργετού και οι κάτοικοι του χωριου τιμήσανε τον Ιερέα του χωριού  τους Πατέρα Αλέξανδρο  Ρούσσο για τα 50 Χρόνια ιεροσίνης  .
Στην Εκδήλωση  μίλησε για τον Ιερέα ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Κώστας Κολλάτος αναλυτικά η ομιλία του Δημάρχου  :

Φίλοι και Φίλες, Αγαπητοί Δημότες, Κύριοι Συνάδελφοι στην Αυτοδιοίκηση, Σεβαστέ Πατέρα Αλέξανδρε!

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η παρουσία μου σ’ αυτή τη σεμνή και λιτή τελετή προς τιμή του Σεβάσμιου Παπαλέξη μετά την απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου και της Τοπικής Κοινότητας Πυργετού.

Σε μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στον χώρο της Εκκλησιαστικής Οικογένειας και στον τόπο μας, τον Πυργετό.

Η διαδρομή του τονίστηκε προηγουμένως με έμφαση από τον εκκλησιαστικό επίτροπο και η άφιξή του στον Πυργετό συμπίπτει σχεδόν με τη γέννηση μου.
Μια διαδρομή μεγαλύτερη των 50 ετών που υπήρξε ταυτόσημη της προσφοράς στον συνάνθρωπό μας.

Είναι κληρικός με πνεύμα θεού, με άψογη ιερατική παρουσία, με εκκλησιαστικό φρόνημα, καλός πνευματικός πατέρας και κυρίως το πιο σημαντικό κράτησε και κρατάει σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε τη συνοχή της κοινωνίας μας ζωντανή.

Χαρισματικός, απλός και προσιτός σε όλους αλλά και παράλληλα τολμηρός και μπροστάρης στην αντιμετώπιση πολλών ζητημάτων συχνά δυσεπίλυτων, βοήθησε ουσιαστικά.
Με λίγα λόγια ο δικός μας άνθρωπος!

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο πατήρ Αλέξανδρος αποτέλεσε ποιμένας τηςκωμοπόλεώς μας, αφού πολλοί είναι αυτοί που έχουν άμεση σχέση μαζί του και ακόμα και σήμερα υπηρετεί ανελλιπώς τον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου, τον ιερό ναό του Αγ. Κοσμά και τα πολλά εξωκλήσια της κοινότητας μας.

Και φυσικά είναι τιμή για κάποιον και ηθική ανακούφιση να ακούει καλά λόγια όσο ακόμα βρίσκεται στη ζωή.

Σ’ αυτή τη δυσοίωνη και δύσκολη εποχή που περνάμε χρειαζόμαστε ανθρώπους που να έχουν την ικανότητα να δώσουν δύναμη, κουράγιο και πίστη για να μη χάσουμε το δρόμο μας. Ο ιερέας μας σίγουρα ανήκει σ’ αυτούς, γιατί δεν είναι τυχαία προσωπικότητα.

Γι’ αυτό και επάξια τον τιμούμε σήμερα εδώ στον τόπο μας, στην απλότητα αυτού του χώρου, στην καθιερωμένη ετήσια εορτή του πολιούχου μας Αγ. Γεωργίου.

Πιστεύουμε ότι εκφράζουμε τον καθένα από σας, που θα ήθελε να του πει με το δικό του τρόπο ένα ευχαριστώ.

Ευχόμαστε με την δύναμη του Θεού να αντέχει τις αντιξοότητες και να βρίσκεται ανάμεσά μας ακμαίος και δυνατός για πολλά χρόνια ακόμη.

Ξέρω όμως ότι ο Παπαλέξης δεν θέλει πολλά λόγια και περισσότερα εγκώμια.

Γι’ αυτό θα κλείσω με ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Στο  πρόγγραμα του Δημάρχου Τεμπών κ.Κωνσταντίνου  Κολλάτου   ανήμερα  του Αγίου Γεωργίου ηταν και η επίσκεψη  του  στο Τοπικό διαμέρισμα  των Γόννων και Μακρυχωρίου οπου  οι κάτοικοι τιμήσανε τον Άγιο Γεώργιο .
Και στις δυο Κοινότητες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με χορευτικά των Συλλόγων της περιοχής αλλα και με τους Συλλόγους των Αλογάδων να δίνουν το δικο τους  στίγμα στις εκδηλώσεις .

Προηγούμενο άρθρο Εκπαιδευτικό σεμινάριο από την ΕΠΑ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Να αποτραπεί η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί