Ίδρυση 2ου Νηπιαγωγείου στη Νίκαια ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας


Την ίδρυση και λειτουργία 2ου Νηπιαγωγείου στη Νίκαια ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας.

Μετά από επικοινωνία της Προέδρου της Νίκαιας κ. Βασιλικής Πιλάτου και του Αντιδημάρχου Κραννώνα και Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Κιλελέρ κ. Σπύρου Καλέτσιου με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλη Σακελλαρίου, έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με την αρ. πρωτ. 25250/Δ2/16-02-2015 εγκύκλιό του ανακάλεσε προηγούμενη εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 206025/Δ2/17-12-2014 η οποία αφορούσε σε μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά συνέπεια, με την ολοκλήρωση της κτιριακής υποδομής του καινούριου Νηπιαγωγείου που ανεγείρεται αυτήν την περίοδο στη Νίκαια και το οποίο έργο πρόκειται να παραδοθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου, αναμένεται να μεταφερθεί όλη η δραστηριότητα του Νηπιαγωγείου στο καινούριο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιωάννη Παπαγιαννόπουλου και Μελίνας Μερκούρη. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο, που κατασκευάζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το οποίο πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία ενός διδακτηρίου στο πλαίσιο του οποίου μπορεί να οργανωθεί ένα ασφαλές, δημιουργικό και απόλυτα εποικοδομητικό μαθησιακό περιβάλλον για τα παιδιά.

Ωστόσο, η Νίκαια είναι μια δυναμικά εξελισσόμενη περιοχή που ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς να αναπτύσσεται και να φιλοξενεί κάθε χρόνο όλο και περισσότερους/ες μαθητές/ριες τόσο στην Προσχολική Εκπαίδευση, όσο και στις άλλες βαθμίδες των σχολικών μονάδων που βρίσκονται στη Δημοτική Κοινότητα (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο). Τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια ο αριθμός των νηπίων που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο της Νίκαιας ξεπερνά τα 75 παιδιά, με σταθερά αυξητικές τάσεις κάθε χρόνο. Κατά συνέπεια, είναι επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας και του υφιστάμενου Νηπιαγωγείου, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως 1ο Νηπιαγωγείο Νίκαιας όπου θα φιλοξενούνται τα τμήματα του κλασικού ωρολόγιου προγράμματος. Αντιστοίχως, το καινούριο Νηπιαγωγείο μπορεί να λειτουργήσει ως 2ο Νηπιαγωγείο Νίκαιας, όπου θα δραστηριοποιούνται τα τμήματα του Ολοήμερου προγράμματος, τα οποία αφιερώνουν ούτως ή άλλως περισσότερο χρόνο της ημέρας στο σχολείο, και επιπροσθέτως χρειάζονται χώρο για ξεκούραση και για φαγητό προκειμένου να εφαρμόσουν με ολοκληρωμένο τρόπο το ωρολόγιο πρόγραμμά τους.

Την άποψη ότι υφίστανται οι απαραίτητες προϋποθέσεις ίδρυσης 2ου Νηπιαγωγείου στη Νίκαια εκφράζει με έγγραφό της προς τη Δημοτική Κοινότητα και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, ενώ και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Νίκαιας αναφέρει σε έγγραφό της ότι πρέπει να εξακολουθήσει η λειτουργία του υφιστάμενου Νηπιαγωγείου, με την προϋπόθεση να γίνουν κάποιες εργασίες συντήρησης, προκειμένου να αναβαθμιστεί περαιτέρω ο χώρος του διδακτηρίου.

Να σημειωθεί ότι, κατά τις διακοπές του Πάσχα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες κατασκευής κουζίνας στο κτίριο προκειμένου να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες εργασίες τόσο για τις εκπαιδευτικούς, όσο και για τα παιδιά και πάντα με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας του υπάρχοντος κτιρίου.

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας κ. Βασιλική Πιλάτου, και με την ιδιότητά της ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναφέρει ότι είναι ένα ζήτημα υψίστης σημασίας η ίδρυση και η λειτουργία 2ου Νηπιαγωγείου, γιατί η Νίκαια είναι μια περιοχή που κατοικείται από αρκετές χιλιάδες κατοίκων, το ενδιαφέρον των γονέων που επιθυμούν να φοιτήσουν τα παιδιά τους στις σχολικές μονάδες της Κοινότητας αυξάνεται όλο και περισσότερο χρόνο με το χρόνο, ενώ θεωρεί αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι στον 21ο αιώνα θα πρέπει να επιδιώκουμε καλύτερες μαθησιακές συνθήκες για τα παιδιά μας, να δημιουργούμε όραμα και προϋποθέσεις βελτίωσης, ανάπτυξης και αναβάθμισης για την περιοχή μας και να μην αποφασίζουμε με κριτήρια στενά και βραχυπρόθεσμα για την επίλυση ενός ζητήματος.

Το θέμα ίδρυσης 2ου Νηπιαγωγείου στη Νίκαια αναμένεται να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κιλελέρ, προκειμένου το αίτημα μαζί με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα να προωθηθεί τάχιστα στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ τόσο το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας, όσο και η Πρόεδρος προσωπικά ζητούν από τους βουλευτές του Νομού Λάρισας να προωθήσουν και να στηρίξουν το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε αυτό τελικά να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση Κέλλα στο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας- «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»
Επόμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «20 + 20 για τα 20!»